יש כלכלנים אחרים
במאמרו "פופוליסטים לעיתים צודקים" מפתח ג`וזף סטיגליץ (פרס נובל בכלכלה ב-2001), שבמקרה מבין בכלכלה קצת יותר מנתניהו, עוזריו ונושאי דברו בתקשורת, את הטיעון שיש להתייחס לאידיאולוגיה הטבועה ב"מדע" הכלכלה. אידיאולוגיה זו במסווה של טכנוקרטיה, או במילים אחרות מומחיות, מנסה להשליט תפיסה חברתית שמשום מה פוגעת תמיד באותם קבוצות אוכלוסיה.
כמו כן מתייחס סטיגליץ לתהליך הדמוקרטי, אשר בעיני מומחי הכלכלה הישראלית הוא בעיה, כתהליך שבו יש רגישות גדולה יותר להשלכות של מדיניות כלכלית, ולכן יתכן שייצר מדיניות כלכלית טובה יותר מהמדיניות שנכפית עלינו על ידי אותם "מומחים". לא רק מדיניות שתתגמל את ההון אלא מדינות שלוקחת בחשבון גם את העובדים וחסרי האמצעים.
* כדאי לקרוא את המאמר בשלמותו, http://www.project-syndicate.org/commentaries/commentary_text.php4?id=1234&lang=1&m=series
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.