אל תאמרו לא ידענו

יוסי דהאן

סגרים, מחסומים, עוצר, והגבלות נוספות על חופש התנועה של הפלסטינים בשטחים הכבושים פוגעים בכלכלה הפלסטינית ויוצרים עוני ואבטלה. האמצעים הללו גורמים לכך ששלשה וחצי מיליון פלסטינים נמצאים למעשה במעצר בית.

זוהי רק אחת ממסקנות דו"ח חדש של ארגון "אמנסטי" הבינלאומי שהתפרסם אתמול.

הדו"ח "לשרוד תחת מצור, ההשפעה של הגבלות חופש התנועה על הזכות לעבוד" קובע כי אחוז האבטלה בשטחים הוא מעל חמישים אחוזים וחצי מהאוכלוסיה הפלסטינית חיה מתחת לקו העוני.

הדו"ח מכיר בזכות של ישראל להגנה על בטחון אזרחיה אולם יוצא נגד האמצעים המופרזים, שבמרכזם ענישה קולקטיבית וחיסולים, פעולות שנוקטת ישראל על מנת לממש זכות זו.

הדו"ח גם יוצא נגד הקמת חומת ההפרדה בעומק השטח הפלסטיני. חומה המספחת עשרות אלפי פלסטינים לתוך מדינת ישראל ומונעת מהם לעבד את אדמותיהם.

הדו"ח מזכיר כי הקמת התנחלויות מנוגדת לעקרונות המשפט הבינלאומי וקורא לפנותם.

הדו"ח גם קורא לכל הקבוצות הפלסטיניות להימנע מהרג אזרחים ישראליים כולל מתנחלים ודורש מהרשות הפלסטינית להעמיד לדין פלסטינים המעורבים בהתקפות על אזרחים.

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. איתי

    אבל נאמר שנמאס לדעת, בלי יכולת לשנות. נמאס לדעת, כשכולם מסביב לא ר ו צ י ם לדעת.
    נמאס לדעת, כאשר תמיד מזכירים לך שיש עוד דברים שצריך לדעת, בשם האיזון, והאיזון מוטה לחלוטין.

  2. יוסי זיו

    צריך אומץ לסרב,
    בסיטואציה הנוכחית, שבה מתנהלות – כדברי מיכאל וולצר – 4 מלחמות בין פלשתין לישראל, צריך, לדעתי, לנקוט סירוב סלקטיבי.
    חלק מפעילות הצבא היא הגנתית מובהקת, וחלק אינה יכולה להיחשב כזאת. במקרים אלה, האחרונים, הסירוב מוצדק.
    סירוב סלקטיבי הוא מאוד קשה ליישום – במיוחד כשמדובר בחיילים צעירים המצויים בשטח, אבל, לדעתי, הוא נכון יותר מסירוב טוטאלי.
    דו"ח אמנסטי יכול לשמש למי שרוצה לסרב סירוב סלקטיבי כהצדקה – גם בג"צ לא יוכל להתעלם ממנו.

  3. איסראא טוחי

    אני חושבת שמאמר זה מאוד נוגע אליי כאזרחית פלסטינית חייה במדינת ישראל. לדעתי, הגיע הזמן שהמדינה תהיה באמת דמוקרטית ולהעניק זכויות לכל אזרחיה באופן שווה . ולהעניק להם את זכות השוויון בינם לבינ האזרחים היהודים . חייהם של הפלסטינים מתדרדרים מכל הבחינות, והבחינה הכלכלית היא הכי בולטת בחייהם כי האבטלה שולטת עליהם.
    זה ממש מחריד ולא אנושי לעצור 3 מליון וחצי פלסטינים בביתם,חסרי עבודה, מובטלים, חסומים ,ומוגבלים במדינה שהיא שלהם. מאוד הזדהיתי עם משפט שקראתי בדוח , שהתנגד להקמת חומת ההפרדה בעומק השטח הפלסטיני, כי היא מונעת מהם לעבד את אדמותיהם ושוללים מהם את הזכות לקניין ולחופש התנועה ,וזה איום ונורא.הלוואי שמישהו יהיה הוגן ויפתור את הדילמה הזו המשפיעה על קיום המדינה ומעמדם של הפלסטינים בה.
    ולסיכום,ברצוני לציין שעליהם לדון בכך במציאת פיתרון למצב קשה זה, או שתהיה מדינה באמת דמוקרטית ופועלת למען טובת כל אזרחיה באופן שווה,או שנמשיך לחיות תחת סבל מתמשך זה ,והמדינה תדרדר מבחינות שונות.