בשם אומרם

יוסי דהאן

"אני זוכר כשהייתי בן 11 והוריי עברו מרמת גן לתל אביב, גם עבורי זה היה טראומטי, אבל התגברתי על זה"

שר הפנים אברהם פורז בדיון על מדיניות גירוש ילדי עובדים זרים, דיון  שהתקייים לפני שבועיים ב"סינמטק" בתל אביב

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. ד"ר יחיעם שורק, מכללות בית ברל וסמינר הקיבוצים

    תגובתו של כבוד השר מזכירה לי מהתלה ישנה-נושנה בדבר חיבור שהתבקשו התלמידים לכתוב, ונושאו: "משפחה עניה". וכך "ירה" תלמיד מבית אמיד לאורך שורות מחברתו: היה היתה משפחה עניה. ההורים היו עניים, הילדים עניים. הטבח היה עני. המבשלת היתה עניה. סוכן הבית היה עני ואף הנהג היה עני. מילא ליצור איזושהי הקבלה בין העתקת מקום מגוריו של השר הנכבד בהיותו ילד לבין שיבתו של ילד ממשפחת עובדים זרים למולדתו. אבל ליצוק לתוך אותה טרגדיה של עובדים זרים (הורי הילד), שעברו שבעים ושבעה מדורי גיהנום במהלך עבודתם בארץ המוסר וההומניטריות (תנחשו), והנעתקים-נקרעים שלא בטובתם ממקורות פרנסתם, והנזרקים חזרה לארצות מוצאם, את ההשוואה שביקש כבוד השר ללמדנו, לבי מתקשה להשלים עימה (בלשון המעטה).