רק אל תקשיבו לעצות שלנו
למשל, שתי המפלגות בארה"ב מקבלות כיום את העמדה שכאשר מדינה נמצאת במיתון, אין זה רק מותר אלא אף כדאי לנהל תקציב בגירעון. ובכל זאת, ברחבי העולם, מדינות מתפתחות מונחות להתמקד בעצירת האינפלציה בלבד.
מעולם לא הערכתי יתר על המידה את מדינת הרווחה האמריקאית, אבל כפי שעולה מדבריו של שטיגליץ, הביטוח הלאומי האמריקאי הצליח כמעט למחוק לגמרי את העוני בקרב אוכלוסיית הזקנים. זאת, בזמן שמדינות רבות נשלחות להפריט את שירותי הרווחה שלהן. ישות ממשלתית הורידה את עלות המשכנתאות והביאה לכך שארה"ב היא אחת המדינות בעלות האחוז הגבוה ביותר של בעלי קורת גג. ועוד ועוד.
באותו הזמן פחות או יותר,
יוסי לוס הוא דוקטורנס לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה וחבר "הקשת הדמוקרטית המזרחית"
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.

אילו היו מחשבים בישראל את שיעור העוני על פי הצעתו של טל, היה אחוז המשפחות העניות עולה ולא יורד, בעיקר השנה שבה הייתה צניחה של השכר החמיוני במשק.
גם בארץ נעשו מחקרים על תשלומי ההעברה והתוצאות היו חיוביות מאד, באשר להוצאת עניים ממעגל/קו העוני. מפתיע שאף אחד אינו שולף את הנתונים הללו, שנאספו ופורסמו על ידי מחלקת המחקר של המוסד בליטוח לאומי.
האמת שאת הקשר בין מציאת שיטת דרך אחרת לחישוב קו העוני לבין המטרה להקטין את מימדי העוני, איני מבינה. אם שכלי אינו מטעני מדובר בפתרון לקוסמים אז למה לטרוח כל כך, אפשר פשוט לקחת את הנוסחה הנוכחית ולחלק את כולה ב10,000 (או כל מספר אחר) וכל המוסיף הרי זה משובח, כך לגמרי יצומצמו מימדי העוני…רק צריך לזכור להודיע לאותם עניים שיצאו מהמעגל (לפי הנוסחה החדשה) שהם התעשרו ושהרעב שהם חשים זו בעצם תחושה של שובע…ואשרי המאמין….
מתחשק לי לשיר – לאברהם טל ושכמותו – באשדודית "כלה דאר בוכום – שלא תבינו מילה"