קואליציה חדשה

איציק ספורטא

אני לא יודע אם שמתם לב אבל בנאומו של ראש הממשלה בועידת הליכוד היה חלק שדן במדיניות כלכלית. תמיכתו של ראש הממשלה בשר האוצר ובתוכניתו הכלכלית לוותה במחיאות כפיים כאילו מדובר בהישג. מעט מהצירים שאמורים לייצג מצביעים שמצבם הכלכלי לא שפר התקוממו. אחד מהם, וכאן אולי אני רואה מהרהורי ליבי וכישרוני בקריאת שפתיים, צעק בלי שנשמע "יש רעב בארץ", אבל זה כמובן לא עשה כותרות ראשיות. כי הפרשנים מתעניינים בנושאים הגדולים הקשורים לפינוי או לא פינוי של שום דבר, ולמשחקי הכח הילדותיים הקיימים בכל ארגון אנושי כולל מרכז הליכוד.

במאמר המערכת של מדור הכלכלה בעיתון ה"ארץ" (ראו גם התייחסות אצל יוסי דהאן) כתב מי שרואה עצמו ככוהן הגדול של הכלכלה שטרסלר, דברים שאילו היו נאמרים על ידי עובדיה יוסף למשל היו מעוררים תגובות נזעמות של אבירי שלטון החוק. שטרסלר יוצא כנגד החלטת בג"ץ, הדורש מהמדינה להגדיר מהו קיום מינימאלי בכבוד, במילים קשות. יותר מכך הוא מברך על כך שאין חוק יסוד זכויות חברתיות כי אם היה כזה אי אפשר היה לנהל מדיניות כלכלית נבונה. חוק זכויות חברתיות לא נחקק, בין היתר, כיון שהמפלגות החרדיות לא הצביעו בעדו, בגלל שהן חששו שבית המשפט העליון יכריז עם חקיקתו שיש למדינת ישראל חוקה. כמובן שאין נושא הדגל הליברלי מתקומם על חוסר האיזון בין זכויות הקניין המקודשות המצויות בחוק היסוד והעדרן של זכויות חברתיות בחוק יסוד מקביל, כי הזכויות החברתיות הן הסכנה האמיתית. מה זה אם לא תפיסה מעוותת של העולם. 

מדיניות כלכלית נבונה כוללת, לדעתושל המומחה, קיצוצים בלתי אפשריים לאוכלוסיה המתקיימת בקושי מצד אחד, והטבות  מופרזות למי שמתקיים בכבוד מלכים מצד שני, הטבות אלו מתבטאות בהורדה תלולה במס על עבודה שתסתכם באלפי שקלים לחודש למשתכרים שכר גבוה בתום יישום הרפורמה במס. מבחינת תקציב המדינה מדובר בעלות של מיליארדים רבים, בשנת 2004 הסכום יהיה 4.5 מיליארד בשנת 2005 6.7 מיליארד ו-8 מיליארד ב-2006. למי ששאל, הנה הכסף שיכול להבטיח קיום בכבוד.

יפה לראות את הקואליציה המתפתחת בין מרכז הליכוד לעיתון שמייצג, לדעת עצמו, את השמירה על שלטון החוק ועל מדיניות כלכלית נכונה. אני מציע לראש הממשלה לצרף כחטיבה לליכוד את רוב חברי המערכת של עיתון הארץ כי אז יבטיח את שלטונו לשנים רבות.   

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. עזרא דלומי

    שטרסלר נחרד. בית המשפט חרג מהפסיקות "הליברליות" לכיוון פסיקה של צדק חברתי. שטרסלר שכל השנה כותב ומסביר על הפוליטיקאים הבלתי אחראיים שמבזבזים "כספי ציבור" ולא דואגים לכלכלה, קובע עכשיו שנושא הקיום בכבוד הוא באחריות המערכת הפוליטית (מה קרה פתאום לכלכלנים "המקצועיים". בנושאים שלא נוחים לדעתו של שטרסלר, לבית המשפט אסור להתערב. מעניין מה חושבים על כפל הפנים הזה "האנשים החושבים" שקוראים את שטרסלר

  2. אבי

    אולי הפתרון הוא שאנשים כמוך יכתבו בעתון בשביל לאזן.ואפילו אולי יכתבו ספרים בשביל לעורר את הויכוח הרדום(ולא ישאירו את הדיון למשה פרל,שטרסלר ופלוצקר)

  3. עודד

    עזרא
    בתור "איש חושב" אני בוחר לקרוא את הדעות האחרות אך לא לקבל אותן (ואף לפתח תפיסת עולם אלטרנטיבית להן).
    הגיוני, לא?!

  4. אריאל אלקנה

    שאלת השאלות בפוליטיקה הישראלית מאז 77 היא כיצד מעבירים או משכנעים את המזרחים להתארגן בהתארגנות עצמית בשאלות פוליטיות במחנה שמאלי חדיש ומחודש. אין זה סוד שמרבית חברי מרכז הליכוד הם מזרחים. התמונות שבהן הם מלווים בקריאות צרחניות את ליבנת או אולמרט או שרון מעליבות ממש. הסלידה שלהם מכל מה שמריח תנועת העבודה או מה"שמאל" במתכונתו הנוכחית, מוצדקת מאוד כמובן. הנה שאלה לאיציק, איך תשכנע, איך תגיע לאותם מזרחים ממרכז הליכוד ותסביר להם שהם עבדים נרצעים של ביבי ושל עומרי שרון, שניים שכינו את קהל תומכיהם המזרחים-"אינדיאנים",. זו השאלה החשובה והמכרעת ביותר בפוליטיקה הישראלית. כל השאר זה באמת עורבא פרח, היינו הך כמובן לגבי אותם טיפשים מטופשים, הטוענים כי אין בעיה עדתית בישראל.