אגודה ושמה צדקה

רגב נתנזון

השבוע, בימים שני ושלישי, מארגנת אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב "הפנינג" התרמה למשפחות נזקקות, בשיתוף עם ארגו "לתת". לקראת ההפנינג, שיצולם לערוץ 2, הופצה לסטודנטים הודעה בזו הלשון:

 ——————————————————————————-

חשוב!!! 30.3.2004- 29!!

 במדינת ישראל חיים 1.321 מיליון אזרחים מתחת לקו העוני

 מבצע התרמה למשפחות נזקקות באוניברסיטת תל אביב

 לקראת חג הפסח, אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב ואירגון "לתת", יקיימו בין התאריכים 30.3.04-29 מבצע התרמה שכל הכנסותיו קודש לרכישת מזון למשפחות נזקקות.

האירוע יערך במתחם הדשא של גילמן.

ההפנינג יכלול מספר נקודות תרומה בהם תוכלו לקחת חלק:

 v    בזאר עוגות – אתם מוזמנים להכין מגוון מאפים מתוקים ולמכור אותם במחיר סימלי בדוכן מיוחד שיוקם במתחם.

 v    דוכן לאיסוף מזון יבש כמו סוכר, קמח מצות, שימורים ואורז- מי שלא חזק באפיה מוזמן לתרום מזון הכרחי (חשוב שיהיה כשר לפסח).

 v    דוכני אוכל ומשקאות אלכוהוליים של חברות מסחריות שימכרו במחיר סימלי.

 האירוע יצולם לתכנית "לתת באהבה" שתשודר בערוץ 2, ב- 3 באפריל 2004.

כל הכסף שיאסף במהלך ההפנינג יוקדש לקניית מזון לנזקקים.

מי שמעוניין להשתתף ולתרום מתבקש ליצור קשר עם מחלקת הסברה. טל: 6407651-03

——————————————————————————-

 לא הצלחתי להישאר אדיש לנוכח מגניבותו של ההפנינג ושלחתי לאגודה, לחברי מועצת האגודה ולמספר סטודנטים את המכתב הבא [אני מודה שהושפעתי, בדרכי שלי, מדברים שנכתבו כאן בעבר ומאלו שפורסמו רק לאחרונה (וביניהם "המדריך לפילנטרופ הצעיר" מאת יעל ברדה ו"סבא טוביה מכה שנית" מאת דורית אלדובי. ניתן לראות במכתב זה גם תגובה לפרסומיהן)]:

אגודת סטודנטים יקרה, סליחה, אבל מה זה החרטא הזה?

 כשהממשלה פוגעת בכיסם של הסטודנטים, הסטודנטים יוצאים לרחובות, נאבקים בגבורה מול סוסי המשטרה ומבלים בבתי מעצר. אבל כשמדובר ב"1.321 מיליון אזרחים"  אבסטרקטים שחיים מתחת לקו העוני, האגודה מארגנת הפנינג ???

 נפלתם על הראש?

 אם יש בכם איזושהי חמלה כלפי אותם אזרחים  שהוצנחו אל מתחת לקו העוני אזי אנא מלאו את ייעודכם והובילו את ציבור הסטודנטים לגלות יותר אחריות חברתית ופוליטית ולהילחם בממשלה המרושעת אשר פוגעת ללא רחם בציבור האזרחים תוך הבחנות דת, גזע ומין.

 מה יעזור בזאר עוגות או מצות שמורות אם לאחר החג יצטרפו עוד אלפים למעגל העניים?

 שכחתם שציבור גדול של סטודנטים יכול להזיז הרים והחלטות ממשלה? אנא, אל תזלזלו בעצמכם, אל תזלזלו בסטודנטים ואל תזלזלו בעניים.

בכנות,

רגב נתנזון

סטודנט

 העתק: כל הסטודנטים שאני מכיר, חבריהם והחברים שלהם. אנא הפיצו הלאה והראו לאגודה שאין לה כאן עסק עם סטודנטים פילנטרופים מגניבים.

 רגב נתנזון הוא סטודנט לתואר שני בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. יהונתן אורן

    נחמד, ההתנגדות שלך לפילנטרופיה. זה לא ממש משנה אם אפשר לדאוג לעוד כמה משפחות לאוכל וקיום. אם זאת לא פעילות רדיקלית לשינוי פני החברה זה פסול. שאלוהים ישמור עלינו מאנשים טובים מדי.

    ובנימה אחרת, לא כל הסטודנטים שותפים לתפיסה הפוליטית שלך ("הוצנחו", "ממשלה מרושעת"). אגודת הסטודנטים לא מזלזלת בעצמה או בסטודנטים. הם גם לא רשעים. הם פשוט לא חושבים כמוך. באמת מוזר.

  2. יהודה שנהב

    תחזקנה ידיך רגב. העיקר גם שהאוכל יהיה כשר לפסח. ליהודים בלבד.

  3. שמעון

    האביב מגיע ומביא איתו פריחה עצומה של פעילות חלוקת מצרכים, ארגוני הסעד מלבלבים, חבילות של מצות מתבדרות ברוח לעבר ביתם של קשישים ונזקקים. מישהו בטח שם חבילה ליד דלת ביתם של זוג הקשישים שהתאבדו בגלל הקיצוץ בקיצבאות.
    העיקר שיש לנו ( חג) , א-ביבי שמח .

  4. פחזנית

    קרנבלי העוני היו לי לזרא. במיוחד אלה הנערכים בשיתוף אגודות פילנתרופיה מיוחצנות. וביתר שאת אלה המצולמים לערוץ השני. איכס!!!

  5. דקלה לבני-יערי

    גם אני לצערי הרב, זקוקה לסל מזון לפסח. אינני משתתפת בשום קרנבל ואלה אכן דוחים. ראיתי היום את התמונה בעיתון (ידיעות אחרונות – עמוד ראשון) של האנשים הנדחקים ומושיטים ידיים להגיע לחבילה שמושלכת ממשאית וזה באמת נורא ואיום. הרבה יותר מאיכס. זה מרגיז, מקומם, דוחה. בנוסף להיותם נזקקים ורעבים – הם גם צריכים להידחק, להידחף וגם להיות מצולמים בעיתון, שכולם יראו וידעו. (הלו? מישהו שמע פעם את המושג צנעת הפרט?)
    אני הלכתי שפופה כעדשה למחלקת הרווחה בעירי וביקשתי עזרה לחג. כשהתברר ש"הרשימה סגורה" – דאגה לי פקידת הסעד לסידור אחר, הכל בצינעה, בשקט, בענווה. בלי פסטיבלים ובלי פילנתרופיה (לעיתים מזוייפת. האמיני לי שאני יודעת על מה אני מדברת) ובלי יחצנות אבל עם הרבה עצב וגם זעם – על כך שאילצוני להגיע למצב כזה. ועל כך אולי בהזדמנות אחרת… וכשאשיר בחג את מה נשתנה הלילה הזה – יהיה לי פירוש משלי ובכלל תהיה לי הגדה מעניינת לספר לילדי…

  6. טל כהן

    לפני שנה וחצי הוקמה תנועת הסטודנטים לעשייה ומעורבות חברתית – 'קול קורא'. זוהי תנועה א-מפלגתית שמפועלת בהתנדבות מלאה (גם לא החזרי הוצאות) למטרה אחת בלבד: הפיכת מגזר הסטודנטים למגזר משפיע ומוביל בחברה הישראלית ולהגביר את ההתנדבות של סטודנטים בקהילה. לנו, נמאס לראות את אגודות הסטודנטים בוכות וצועקות רק כשפוגעים בשכר הלימוד שלהם. לדעתנו, מיליון ויותר ילדים רעבים זו סיבה הרבה יותר טובה לחסום כבישים מאשר לארגן עוד יום סטודנט. לצערי, אגודות הסטודנטים מונעות ממניעים פוליטיים-רוב חבריהן הם חברי מפלגות והשכר לחברים שם מרקיע לעיתים שחקים. מבצעי ההפנינג שלהם הם בבחינת כפית סוכר במרק מלוח מאוד- בקיצור-זה פשוט לא עוזר. כל עוד הן לא ישנו את תפיסתן ויהפכו את מחויבותן הראשונה לאחריות חברתית הכול לא שווה דבר. אנחנו, בקול קורא נמשיך לגייס סטודנטים לארגוני התנדבות ונמשיך להאבק לביצוע שינויים חברתיים. מי שרוצה לקחת חלק בעשייה אמיתית בלי חארטות, מוזמן להתקשר: 068427248 טל

  7. רגב נתנזון

    תודה, טל, על תגובתך כאן.
    בשנים האחרונות כבר התוודעתי למספר יוזמות סטודנטיאליות דומות אך אני מודה שטרם יצא לי לשמוע על "קול קורא". דבריך עוררו את סקרנותי וניגשתי לבדוק באתר האינטרנט שלכם קצת יותר על אופי פעולותיכם. הרושם שקיבלתי הוא שדבריך כאן, המתייחסים לארגון פעולות מחאתיות כנגד מדיניות הממשלה, עומדים בסתירה לאופי פעילות הארגון כפי שהיא מוצגת באתר. כיצד ניתן לארגן מחאה כשיד אחת אוחזת שלט והשניה מחזרת אחר פתחיהם של שרת החינוך, שר הביטחון ונשיא המדינה, בכדי לזכות – ולקבל – מהם הכרה ותמיכה?
    היות וייתכן שהרושם שקיבלתי מוטעה – כל אחד/ת רשאי/ת לשפוט בעצמו/ה:
    http://www.kolkore.org/

    אגב, אינני מסכים עם דבריך בנוגע לפוליטיקה הסטודנטיאלית, שבעיני אינה פסולה. להיפך – היא ראויה וחיונית בקמפוס ובאגודת הסטודנטים, והיא אף קיימת. כמובן שיש צורות שונות "לעשות פוליטיקה" וזו שקיימת כיום באגודות היא לרוב בזויה בעיני משום שאינה שונה באופן מהותי מהפוליטיקה שאנו מכירים בפרלמנט הישראלי, עם כל העסקנות (כפי שציינת בעצמך) והיעדר דיונים רציניים במהותם של נושאים. יחד עם זאת, אינני חושב שאנחנו יכולים להסתפק בעידוד ה"עשייה והמעורבות החברתית" של הסטודנטים. קודם כל צריך לברר במה דברים אמורים,מה משמעותה של "מעורבות חברתית" ומהם גבולותיה ומגבלותיה – וזה כבר דיון פוליטי.