קלדרון נ` דהאן ויונה, סיבוב נוסף

יוסי דהאן
בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. אורלי

    כיוון שודעת דברת היא הנסיון המקיף ביותר, לפחות למראית עין, שנעשה בשנים האחרונות לטפל בסוגיית מערכת החינוך בישראל, הדיון במסקנותיה הוא חשוב ומעניין. לכן הצטערתי שבעתיים לקרוא גם היום את חילופי הדברים בין יוסי יונה ויוסי דהאן לבין ניסים קלדרון שנשאו אופי אישי מדי ועסקו בעיקר בהשמצות הדדיות במקום בפירוט נקודות הביקורת גופא. שני הצדדים לא הוסיפו מאום על מה שכבר פירסמו בעבר, פרט לשכלול הדרכים בהם פגעו והעליבו זה את זה. צר לי, כיוון שמדובר באנשים רהוטים ובעלי דיעה, אשר לא ציפיתי כי יזדקקו להתלהמות מהסוג הרווח כל כך בתקשורת הישראלית כדי להבהיר את עמדתם. בתור מי שעוקבת אחר הדיון בנושא, לא יצאתי נתרמת במאומה אחרי שקראתי את דברי שני הצדדים הבוקר.

  2. בן-דרור ימיני

    לאורלי, חבל שקראת רק את השלב האחרון בדיון. בשבועיים האחרונים היו חמישה מאמרים, יום אחרי יום, של קלדרון, ושלושה מאמרי תגובה, של יונה ודהאן. הדיון היה לגופו של עניין, ויש הרבה מאמרי תגובה, שרק אחדים מהם יפורסמו, ככל שהם תורמים לדיון.
    רק הסיבוב האחרון היה בעל אופי קצת יותר פולמוסי (שזה לא דבר רע בפני עצמו).

  3. דבי

    כל הכבוד לכם יוסי ויוסי שאתם לא מוותרים ולא משאירים את הבמה לקלדרון, למרות שממש מביך להתווכח עם טיעונים ירודים וגסים כאלה.
    רציתי להעיר שכדאי מאוד לקרוא את תגובתו של סמי שלום שטרית למאמר של קלדרון בלינק כאן (תגובה מס' 1).

  4. מתי שמואלוף

    למאמר של קלדרון.

    בן דרור אולי תייחד את מאמרי הדעות כל יום לנושא אחר ונוכל להתחקות אחר קולות מגוונים מכל הקשת.

  5. סמי כנפו

    אני לא רוצה להישמע ציני אבל, העובדה שיש ויכוח שהשמאל המתכנה 'סהרורי' מחזיק בצד אחד של הויכוח ומציג את עמדתו נחרצות כבר מבשרת טובות שלא כמו בהרבה מקרים אחרים בהם קולו נשמע מגוחך או לא נשמע כלל. קלדרון מוסיף ערך בזה שהוא צופה בעתיד שאותו שמאל 'סהרורי' לפי הדוגמא האמריקאית עוד עלול (עשוי) כאן בארץ לשמש ללשון מאזניים, תפקיד שעבר מהמפלגות הדתיות לש"ס ואח"כ לשינוי, הלואי הלואי שכך יהיה, לא לזה אנחנו מייחלים? קלדרון נמצא כחוזה העתיד, ואם לא הבנתי אותו נכון? הייתי מבקש שימשיך בויכוח כדי שאולי בכל זאת החיזיון העתידי הזה יקרה. עד כאן בציניות, עכשיו ברצינות הגישה של הכל או כלום היא גישה מהפכנית שהמציאות אולי דורשת, אבל, היא בעייתית, לפי ההתפתחויות בהיסטוריה כל מה שהגיע במהפיכה למעט הצרפתית, התהפך חזרה כמו זו הקומוניסטית, לכן אולי בכל זאת יש מקום לקחת מה שנותנים ואחר כך לדרוש עוד עד שיגיע התיקון המיוחל, זה מזכיר קצת את שתי הגישות של הפלסיטינים במלחמת העצמאות שלהם…רק ש.. בעמדת הסירוב לפתרון חלקי ובאותו קונפליקט מצוי הדיון והזהות הולכים ומתגבשים לכדי חלופה כוללת. יוסי ויוסי חזק!

  6. מנשה

    האם תוכלי לצרף את הקישור לתגובתו של סמי שלום שטרית?
    תודה מראש

  7. דיאנה דניאל שרים

    כמה עצוב לראות שלמעשה אדם כמו קלדרון לא קרא את דו"ח דברת במדויק אחרת כיצד ניתן להסביר שהוא מתעלם ממספר הסוגיות הפוגעות בהצהרה על ציבוריות ושוויון בחינוך, סוגיות שמשמעותן המעשית היא פגיעה רצינית בבתי-ספר מוחלשים. סוגיות אלו הובהרו היטב בכנס של אדווה, רק לשם הדגשה נציין שלוש חמורות במיוחד: האפשרות לגייס כספים עלידי בתי-הספר, אפשרות למתן שכר על פי חוזים אישיים, ושלוש רמות של סטנדרטים ללימוד. כך שהוא כותב:" התכנית החדשה תיעשה רק במסגרת "הסכמים קיבוציים" – ולא בחוזים אישיים – "תוך שיתוף פעולה עם הארגונים היציגים של המורים", זה כלל וכלל לא מדויק. חבל יש לקרוא במדויק, להתייחס במדויק – זו לא דרישה מוגזמת.

  8. מתי שמואלוף

    תנשום עמוק ודבר ברור
    סמי שלום שטרית, 06/07/04 11:26

    אז מה המקבילה שלך? למי אתה רוצה שאותו שמאל "סהרורי" כלשונך יצביע בבחירות בישראל? לשמעון פרס? לטומי לפיד? מהי האלטרנטיבה? אתה באמת חושב שכמה אלפי מצביעי שמאל "קיצוני" כלשונך מנעו ממפלגת העבודה את השלטון? ואם היא הייתה בשלטון, וכבר הייתה בלי סוף, היכן אתה חושב שהיינו היום? תהיה רציני. האנלוגיה שלך היא חור אחד גדול, כי שיטת הבחירות שונה, שיטת הממשל שונה לחלוטין, למשל עוד מעט מפלגת העבודה תצטרף לממשלה, אז מה העוילו חכמים בהצבעתם? יש לך ויכוח אקדמי ופוליטי ארוך עם אותו שמאל "סהרורי" שהיית שמח לראותו נמחק מהמפה, ואז מה יהיה? אתה תהיה המגדלור הפוליטי והמוסרי? אתה עם הדביקות האחדותית-לאומית המתקתקה שלך? אתה שמתכחש לדיכוי חברתי ותרבותי בישראל באופן שיטתי? אתה שסולד מהזהות המזרחית וממציא לעצמו כל מיני אחיזות סוריאליסטיות בלבנטיניזם היסטורי? ראלף נאדר הוא לא רק ראלף נאדר, אלא רשתות שלמות של פעילי חברה, סביבה, קהילה וזכויות אדם ואזרח, הוא רק סמל קטן וצנוע להתרחשות עצומה מתחת לפני השטח, שבלעדיה אמריקה תצלול מהר יותר לאבדון. למשל, כל תנועת "המוב-און" נולדה אחרי הבחירות בעיקר על-ידי "שמאל סהרורי" שעכשיו מנהל את התעמולה נגד בוש ולאו דווקא בעד קארי. קח אויר לפני שאתה פותח את הפה בחוסר אחריות שכזה. תמדוד למשל מה תרמה הגישה הנפסדת שלך של "הטוב החלקי" לרמה המוסרית של החברה הישראלית, לשיח הציבורי והאקדמי, לעומת כל אלה שאתה תוקף, שבלעדיהם לא היו לך אפילו כלים לנהל את הדיון הזה. כן, עד כדי כך.