במוסף הארץ "אתגרים והישגים בישראל" שפורסם לפני ימים אחדים, מופיעה כתבה של ינון אבישר אודות התאחדות חקלאי ישראל.
בין השאר נכתב שם:
"בעיית העובדים הזרים היא אחד הנושאים המטרידים מאד את החקלאים ואת ההתאחדות. כיום כבר ברור לכל, ששום ישראלי (או אפילו עובד שטחים) אינו מסוגל לעבוד בתנאים הקשים הנדרשים בחממות (לפעמים העבודה נעשית בכריעת ברכיים במשך שעות בחום ובלחות האיומים שבתוך החממות). על רקע זה תובעת ההתאחדות להנמיך את המיסוי על העסקתם (8% משכרו של העובד הזר), ולהקצות להם יותר עובדים זרים." (ההדגשות שלי, ס.ק).
מעניין האם "הארץ" בחר לפרסם את הקריאה להוזיל את עלויות שכר העבָדִים בישראל (ולא חלילה לשפר את תנאי העסקתם או להעניק להם שכר ראוי עבור עבודתם הקשה) בתור אחד ההישגים של החברה הישראלית או שמא סבר כי קהות החושים העולה ממשפטים אלו בכתבה מסמלת אתגר העומד בפנינו. או אולי, הארץ פשוט פרסם זאת משיקולים כלכליים, היות ומדובר במדור פרסומי (למרות שהדבר אינו מצוין מפורשות בשום מקום במוסף).
נראה כי יש מקום לדרוש מהעיתון רמה עיתונאית גבוהה יותר אם מדובר בכתבה, או, גילוי נאות אם מדובר במדור פרסומי.
* מכתב בנוסח דומה נשלח בשבוע שעבר למערכת "הארץ", אך עד כה לא פורסם.
ד"ר סנדי קדר,
אוניברסיטת חיפה
והאגודה הישראלית לצדק חלוקתי.
הפתרון היחיד לבעיית "הארץ" הוא הפסקת מינוים. בפורמט המערכתי החדש שלו הוא עמוס בטעויות כתיב והגהה ומה שהיה ניסבל בקושי בקו המערכתי של מרמרי, הפך לבלתי ניסבל בעריכה החדשה. המאמר התיאולוגי של שטרסלר מהיום, שהוא תת-רמה ואפוף דמגוגיה מחליאה – שחזרה למדינת רווחה, זה חזרה לעריצות המזרח אירופית – הוא מיצוי הקו הכלכלי-פוליטי של העיתון הזה: זבל באריזה אינטלקטואלית. הארץ זקוק לחרם מינויים שיופעל על-פי כללי הכלכלה החופשית ותורת השוק שלה הוא מטיף.
השאלה היא איזה יכול לבוא במקום הארץ. האם יש כזה בנמצא
מהי "האגודה הישראלית לצדק חלוקתי"?
האגודה הישראלית לצדק חלוקתי היא אגודה שהוקמה לאחרונה. האגודה שמה לה למטרה לפעול לקידום חלוקה צודקת של משאב הקרקע בחברה הישראלית, לרבות משאבים ונושאים נלווים לו (מים, מחצבים, זכות לדיור וכו'). האגודה שואפת להביא לרפורמה מקיפה בתחום משטר המקרקעין בישראל. האגודה אינה פועלת לקידום אינטרסים של קבוצות ספציפיות (לאום, מיקום גיאוגרפי וכו') אשר מטבע הדברים מאורגנות ו/או יכולות להתארגן לפתרון בעיה ממוקדת, אלא דווקא באותם נושאים רחבים ובעלי משמעויות כלכליות ו/או חברתיות מרחיקות לכת הנוגעים לציבור בכללותו ו/או לחלק בלתי מסוים ממנו, אך מסיבות שונות קולו של ציבור זה אינו נשמע.
המדובר באגודה בה חברים בעיקר אנשי מקצוע, עם דגש על התחום המשפטי, הפועלת באמצעים משפטיים שונים המשולבים בפעילות תקשורתית והסברתית להשגת מטרותיה.