על חגיגות ושווקים

גל לוי

לא רק העוקץ חוגג, גם סלקום. ועם סלקום חוגג העם כולו. הרי מה יותר משמח מחברה עסקית מצליחה ומרויחה, וכזו שאפילו מביאה את השמחה ישר לאוזנם של לקוחותיה. ראיתי את הכותרת על רווחי השיא של החברה וחפשתי מה יש להם להגיד על "דמי הקישורית". ~ אותו מרכיב קטן המייקר לעין שעור את תעריף ההתקשרות בין לקוחות סלקום ללקוחות של סלולריים אחרים, ולהפך. את עלותו של אותו מרכיב מבקש משרד התקשורת להקטין במעט, רחמנא לצן. יגעת ומצאת, תאמין. אז הנה דברים בשם אמרם:

יצחק אידלמן, מנהל הכספים של סלקום, אמר בנוגע להחלטת משרד התקשורת להפחית את דמי הקישוריות , כי "משמעות הפחתת תעריפי הקישוריות כפי שהוצעו על ידי משרד התקשורת הינה פגיעה מהותית בתוצאותיה הכספיות של סלקום ובהמשך צמיחת ענף התקשורת בישראל. ההחלטה, אם תתקבל, תרסק את המודל העיסקי של החברות הסלולריות. כך לא ניתן יהיה לקיים תעשייה המפרנסת כ- 40,000 איש ולשמור על הטכנולוגיה המתקדמת והשרות האיכותי שמאפיינים היום את שוק הסלולר בישראל".

אה, שוק הסלולר. איזו מלה יפה. מזלו של הסלולר הזה שיש לו שוק. כי במדינה הזאת, מרוב שהכל הולכים אל השוק, ובעיקר החינוך, הבריאות והרווחה, כדאי שיהיה לך שוק משלך. כי אם אין לך שוק אתה לא קיים. כי אם אין לך שוק, אין לך מחיר, ואם אין מחיר אז בשביל מה לשנות. אולי איציק יכול לספר לנו כמה זה עולה לנו. הרווחים האלה של סלקום. כמה מס כדאי שהיינו מקבלים מזה (אתם זוכרים, זה כסף שלנו, הלקוחות, לא של אידלמן או מישהו אחר שם בסלקום). ובמיוחד, כמה מס לא נקבל. כי הרי, שוק הסלולר צריך לפרוח ולהבטיח לנו את הטכנולוגיה המתקדמת. ובריאות? רק כשיהיה לזה שוק.

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. פחזנית

    זה רע לתרבות הצריכה, זה רע לחברות הסלולר, וזה טוב לבריאות. אני נוקטת אסטרטגיה של מלחמה בלתי מתפשרת בהתמכרות למכשיר הדוחה הזה. הנה הכללים: [1] הסלולרי שלי תמיד איתי, תמיד כבוי. [2] הוא מופעל רק לצורך שיחה יוצאת דחופה (פעם בשבוע בממוצע). [3] אין לי תא קולי. [4] מספר הטלפון הסלולרי שלי אינו נמסר לאיש.
    מי שמקפיד על ארבעת הכללים מזומנת לו חוויה סלולרית חיובית ביותר: ראשית, הטכנולוגיה עומדת לרשותו בשעת צורך *אמיתי*. שנית, התשלום החודשי אפסי. ואחרון חביב, הסיכון הבריאותי נמחק. מי שממש לא יכול לחיות בלי החפץ המנגן הזה, שישתה מהים של סלקום.

  2. יהודית קנולר

    תעזוב רווחים. יש בעייה הרבה יותר חמורה: בריאות הציבור.
    חברות הסוללרי מפתחות\ם שימושים חדשים כמו שידורי טלוויזיה, המחייבים תוספת של אנטנות. העיר מתמלאת באנטנות, שכבר ידוע כי הן מסוכנות לבריאות או במילים בוטות יותר הן מסרטנות. לאזרח אין כל שליטה על הצבת האנטנות הללו. המרי הצרכני האפקטיבי היחיד הוא להמנע מרכישת הדור החדש של הסלולרים. משום מה אני מאד סקפטית בנדון.