בזמן האחרון אני נחשף שלא בטובתי לתשדירים בערוץ 2 הדוחקים בי לתרום לסל מזון לחגים למשפחות עניות ורעבות. אני רואה את יצפן ולפיד משוטטים במרכול ואוספים קמח ושמן לעגלתם כדי לחלק לרעבים. אני רואה את אושרת קוטלר בתשדיר בן כמה דקות בו היא מנתחת את מצב העוני להפליא ומבקשת לתרום כדי שכל משפחה תזכה למנת מזון, רק שלושים שקל למנה.~
לראות את פניהם העגומים של שוכני העשירון העליון אשר מדברים על רעב זה קצת יותר מידי בשבילי. הרעב על פי טענתם הוא עוד גזירה משמיים שמקורה כנראה באנטישמיות, או באיזה חוק טבע שהפיזיקאים עדיין לא זיהו. שום דבר כמובן לא נאמר על כך שהגורם המרכזי לעוני בישראל הוא מדיניותה של ממשלת ישראל שעושה כל שלאל ידה כדי להעצים אותו בטיעונים של חינוך הבטלנים לעבודה.
הערוץ המסחרי נהנה מהיותו דואג לעניים, הכוכבים הטלוויזיוניים נהנים לתרום את שמם וזיו פניהם, רק העניים מה לעשות נשארים בעוניים, עם סל מצרכים של שלושים שקל לראש השנה. שלושים שקל זה הכל. בואו נעשה חשבון קטן בארץ ב-2002 היו 330000 משפחות עניות, ב-2003 340000 וב-2004 לא ידוע אבל בטוח שלא פחות מכך. אם שלושים שקל ליום מספיקים מדובר על תקציב שנתי של 3.7 מיליארד שקל לשנה (340000*365*30) כדי לספק את אותו סל לכל משפחה ענייה לכל יום בשנה. כי לי נדמה שמחסור במזון לא יסתיים ביום ראש השנה. כך שמפעילים את כל התותחים כדי לספק מזון ליום או כמה ימים בשנה כאשר בשאר השנה העניים הופכים לסמויים מן העין.
בסוף השבוע אני גם קורא בעיתון שבנק לאומי הסכים לתרום עוד 1.3 מיליון שקל למשפחות עניות במסגרת במבצע של "בנק לאומי" ו"ידיעות אחרונות" שאימץ 400 משפחות במטרה לתת להן סיכויים שווים ("ידיעות אחרונות" גד ליאור, לאלף משפחות תהיה שנה טובה, 3/9/2004 עמ` 6). חשבתי קצת והגעתי למסקנה שעסק יותר טוב מזה הבנק לא ימצא באף מקום. בנק לאומי על פי הדיווחים הרוויח בחצי השנה האחרונה מעל 900 מיליון שקל (רק להזכירכם הבנק עדיין שלנו), סכום התרומה שצוין למעלה מהווה 0.14% מן הרווחים. תגידו, מה רע? לפחות תורמים משהו. רק לידיעתכם מס החברות יקטן השנה באחוז, ותשלומי הביטוח הלאומי בחצי אחוז, בסוף התהליך מס החברות יופחת ב-6% ותשלומי הביטוח הלאומי באחוז וחצי. הבנק ישלם הרבה פחות יתרום קצת יותר וייצא הנדיב הידוע. "ידיעות אחרונות" כבר הוכיח בעבר שהוא טוב בדברים האלה, למי שזוכר הוא הרי חיסל את בעיית האבטלה של האימהות החד הוריות בקמפיין דומה.
בכל זאת תגידו ש-4 מיליארד שקל לא הולכים ברגל ולמדינה אין את היכולת להוציא כספים אלו, מהפסקה הקודמת אפשר להבין שיש ויש, אפילו בלי לקחת בחשבון את העלות של הטבות מס לעשירון העליון ובעיקר לאחוזון העליון. כל אחד שמשתכר מעל 25000 שקל לחודש יזכה ל-2500 שקל נוספים בנטו עם יישום הרפורמה במס.
אם צביעות הייתה מחלה כואבת האנשים האלו היו כל השנה בגבס. ההופעה עם פנים עגומות כדי לעודד אותנו לתרום לא יכולה לכסות על מעשיהם ומחדליהם של אותם אנשים וחברות בשאר ימות השנה.
הנוהל הקבוע והחוזר על עצמו של מתת לפני חג (לא חלילה כל חג, בדר"כ בראש השנה ובפסח) רק משרת את ערוץ 2 : מצד אחד הוא מרוויח דימוי מצוין, של ספונסר שעוזר לחלשים, מצד שני, הוא מנטרל את תחושת חוסר הנוחות של העשירים ש'נאלצים' מדי פעם לחזות במראות קשים של עוני. מצד שלישי העניים מרגישים אסירי תודה – מה הם היו עושים, כביכול, בלעדיו?. למה צריך את התיווך שלהם? ולמה הם נזכרים בעוני רק לפני חג?
ובכל זאת היה מצופה לפחות ממי שבא ממשפחה עניה-יצפאן-להבין את מי הוא משרת ואת מי הוא מבזה.
לאן באמת הולך כל הכסף שלנו? כן כן זה שאנחנו תורמים למדיניות של הממשלה בכל חודש. האם מישהו בדק פעם כמה עולה להחזיק את גוש קטיף? כמה עולה כביש-עוקף כזה או אחר ? ואיך באמת היה נראה התקציב אלמלא היינו ממשיכים לסחוב את העול היקר ( את אי המוסריות של המטען נניח בצד לרגע) על גבנו
הרי מסע ההתנדבות הזה משוקלל בתקציב הפרסום של בנק לאומי, הם מקבלים פרסום חינם ויסי ציבור ומשלמים מה שבכל מקרה היו מוצאים על פרסום בטלוויזיה שבו דקת פרסום שווה למיליון שקל ?(נראה לי, מישהו יודע כמה זה עולה?? )
למה שמס הכנסה לא יקח מכל אדם המשתכר 10000 ברוטו בחודש , מלוה עוני של נגיד 40 ש"ח לחודש ,וכך אפשר
לעזור למשפחות ,לעבור את החג,לממן חוגים לילדים, השכלה למעוטי יכולת וכו, אם לקחנו משהוא רע מאוד מהאמרקים
זה את רעיון התרומות הנוצרי רפובלקני. הרעיון מאחורי נתינת התרומה של אותם גופים היא אם אני תורם לא יסתכלו לי בצלחת ואולי אוכל לגנוב עוד קצת.
הקבצנות לסוגיה הפכה להיות אחד מהסממנים הבולטים שמבשרים את בוא החגים בארץ.
לפעמים היא לובשת דמות מלוטשת בקמפיין טלביזיוני עתיר כוכבים, או מסתתרת תחת סרטון שחור לבן פסאודו אמנותי -סוחט דמעות בטלביזיה.
בפעמים אחרות היא פשוט עומדת ללא בושה במערומיה בתוך קבוצה הולכת וגדלה של פושטי יד, קטועי רגל, וסתם שיכורים סחטנים שדוחפים לך כוס פלסטיק לפנים, בכניסה לקניון.
לפני החגים הקבצנות מתנפלת עליך בכל אשר תלך, כבר בכניסה לסופרמרקט, יש עגלה גדולה בין שלטי המבצעים שדורשת ממך לתת! ומיד, וחסר לך שלא, אחרת כל העניים שבסטטיסטיקה יהיו על מצפונך. אחר כך, גם בקופות ידרשו ממך הקופאיות לתרום, לקופסא, או תמורת קבלה העיקר – תיתן!
סבא שלי, שעלה לארץ בסוף המלחמה ההיא, ואסף והביא איתו משם אלפי ניצולים משארית הפליטה, אמר תמיד שהמלחמה פרצה בגלל הנטייה של העם שלנו לפרזיטיות. בדבריו, הוא תמיד התכוון לאותם בחורי ישיבה שסמכו בפרנסתם על רחמים וחסדי השמיים. חוץ מאלה, היו בעיניו בזויים לא פחות, אותם אלה שסלדו מעבודת כפיים וחיפשו תמיד רק איפה לרמות, לסחור, לספסר – העיקר לא להזיע. הוא חשב שהמלחמה תלמד אותנו לקח להיות אנשים עובדים, יגיעי כפיים ומועילים בחברה. לא ראיסים ומייבאי פיליפיניות. מזל שהוא כבר לא איתנו.
סבא המסכן, עד יומו האחרון בגיל 85 – התעקש לעבוד. מעולם לא דרש או קיבל מהמדינה קיצבה או עזרה כלשהי- גם כשהיה זכאי לכך. הוא היה בעד מדינת רווחה אבל נגד נצלנים ועצלנים. הקצבה לדעתו היתה צריכה להיות המוצא האחרון של העני וגם זה רק מתוך בושה גדולה.
מישהו כבר חייב להבין- ככל שיהיו יותר מתרימים, יותר פיתרונות של דגים מסריחים (אלטע פיש) – כך ישכחו יותר ויותר אנשים להשתמש בחכות.
רגל כרותה למכירה –
פוטוגונית
עם חיוך חסר שיניים
השייך לאיזה קבצן אחד,
עולה מרוסיה,
שממלמל תודה יפה למצלמה
רגל כרותה –
עם זוג ידיים מפשפשות
בקרטוני האשפה
רגל כרותה מחייכת
מודה –
לאדון החביב שמצלם אותה
ותוחב לה מטבעות לתוך העיין
שלא תיראה
שלא נראה אנחנו
את הגרזן המסתתרת מאחורי המצלמה.
למי לעזאזל איכפת מעוד איזו רגל כרותה?
נזרוק לה רסיסי אבק –
להשתיק את מצפוננו שלנו,
להשתיק את תלונותיה שלה,
שלא תפרוץ חלילה המהפיכה.
רגל כרותה,
פרזיטית,
חצופה,
חושפת את כאביה לעיני כל
מגודמת,
מצולקת,
מדממת,
מלוכלכת –
הזבובים חגים במעגל מעל לשיירי המזון שדבקו בה.
צריך שמישהו יבוא
יעשה סדר
איך מרשים לאנשים כך להפחיד ילדים קטנים?
להפר את שלוותנו המדומה
ברגל כרותה?
רגל כרותה
מכשפת
מרשעת
מרעישה את הנשמה
"ויבוא אלוהים
ויהרגה
ותחזור הארץ לתרדמתה"
ונחייה כולנו בשקט
חיים שקטים, שלווים, נקיים,
בלי אף רגל כרותה.
ולהתקיים בכבוד, אם רק ירצו.
הבעייה היא שגישה רחמנית תבוסתנית כשלך היא שכורתת להם בסופו של דבר את המוטיבציה לעשות את זה.
והגרזנים שלך – הם בעיני המתבונן בלבד- ולא שאני חו"ח תומכת בביבי אבל המציאות כבר הוכיחה שמה שאחד רואה כגרזן יכול השני להפוך לקרדום לחפור בו ולהשיג מטרות. צריך רק לרצות מספיק ולא להיות תבוסתני. מערכת החינוך, אם תהיה בידיים נבונות יכולה להיות אחת הדרכים לעשות את השינוי הזה.
אם נתייחס לנכים הפיזיים והנפשיים בכבוד הראוי להם- כלומר – ניתן להם הכשרות, וסיכוי אמיתי ושווה להשתלב בעבודה, נצליח לטעת באלו מהם שאינם פרזיטיים כרוניים את הרעיון שאולי בכל זאת עדיף להתפרנס מלקבץ. קמפיינים זוהרים בטלביזיה בוודאי שלא יעשו זאת.
את המדיניות הכלכלית הנוכחית, והנואלת ,נוכל לשנות רק ע"י שינוי המשטר.
הצעה לדמוקרטיה חדשה :
1. בחירה ישירה של ראש-ממשלה ושל שר-אוצר (כמו 2 הקונסולים ברפובליקה הרומאית).ראש הממשלה יהיה אחראי למדיניות חוץ/פנים/בטחון ושר-האוצר יהיה אחראי על כל המשרדים הכלכליים.
2. בחירת נציגים לפרלמנט בנפרד.
3. חוקים והצעות יוצעו וינוסחו ע"י חברי-הפרלמנט ו/או שני הקונסולים, אבל אלו לא יצביעו עליהם.
4. הצבעה על ההחלטות פוליטיות והחוקים תהיה בדרך של דמוקרטיה ישירה, ז"א ע"י כל האזרחים שירצו בכך. זה אפשרי מבחינה טכנית בימנו.
אורי, בדבר אחד אני מסכימה איתך, קמפינים זוהרים בוודאי שלא ישפרו את מצבם של כל אותם "רגליים כרותות". (ואגב, השימוש ב"רגל כרותה" שימש בעיקר כמטאפורה, שהכוונה היא לא רק לכל אותם קבצנים "כרונים" להגדרתך)
הדברים נכתבו ע"ר הקמפיין המפואר של גואל ישראל, הלוא הוא אלוהי ערוץ 2, שמנצל בצורה צינית, אכזרית ופטרנליסטית את כאבם ומצוקותיהם של הרעבים ללחם, תוך בידולם משאר החברה "הבריאה" והמתוקנת", מבלי להבין שמדובר כאן בתחילתו של נגע המאיים להשתלט על החברה כולה.
הכאב הזה מצטלם טוב, מרגש ונוגע, בעיקר כשברקע נשמע קולה של האחות הרחמנייה, אושרת קוטלר, שקוראת לכולנו לצאת ולהלחם בעוני, כי ממשלת ישראל אינה יכולה לעשות כן. ומשתיקה יחד עם חבריה לערוץ החרוץ, את חוש הביקורת שלנו ומסכלת בכך את הנסיון למהפיכה חברתית אמיתית.
ובהמשך למבזק החדשות – רוב האנשים יכולים (ותתפלאי, גם רוצים) להתפרנס בכבוד, רק שהמצב הנוכחי- זה שקטע את רגליהם והפשיט מעליהם את כבודם, לא ממש מאפשר להם לעשות כן.
להגיד לכל אותם אנשים ש"צריך רק לרצות מספיק ולא להיות תבוסתני" ולנסות וללמוד איך להפוך את הגרזן שהמדינה ובעלי ההון מטיחים בהם (ובנו!) לקרדום – נשמע כמו לקוח מאיזה סרט הוליוודי מתקתק או מאחד מססמאותיו הקוסמות של גאון הכלכלה ביבי, המאמין שאין דבר העומד בפני הרצון, ואם יש כאן עניים, אז זה ככל הנראה באשמתם.
אז הסכמנו שקמפיינים זוהרים בטלוויזיה לא ישנו את המצב, אבל גם ססמאות ריקות מתוכן לא. רק מהפיכה חברתית אמיתית, יסודית וכואבת תצליח להזיז פה משהו ולרפא את כל אותם רגליים כרותות, שלהם, שלנו, של כולנו.
מדוע מכעיסים אותך כל כך "פושטי יד, קטועי רגל, וסתם שיכורים"? האם בחרו להיות כאלה? מדוע לכנותם פרזיטים? תגובותיך האכזריות מזכירות לי את המארש המכוער של ז'אבו: "בדם וביזע, יוקם לנו גזע, גאון ונדיב ואכזר". אבל אפילו אצלו יש "נדיב" !!
טענתך כי "גם אנשים עם רגל כרותה יכולים לעבוד" חייבת להיבחן בהקשר הבא: במדינת ישראל יש יותר מ-300 אלף אזרחים דו-רגליים שאינם עובדים – כיצד אפוא יוכל חיגר ופיסח לזכות במישרה?
למה הדבר דומה ? לפעולתם של התאגידים הרב-לאומיים למען הקהילה בכל הקשור לגלובליזציה.
כדי שלא אצטייר שאני רע מוחלט אני נוקט פעולה למען החברה. יש בכך שילוב של טעם טוב עם ריח רע. הריח הרע נובע ממערכת ממושכת של יחסים חד צדדים המוטים לטובת הבנקים ונגד הפרט מה שמביא אותנו לשאול מה מסתתר מאחורי יוזמה זו? מצד שני אין ספק שזה עוזר בטווח הזמן המיידי לאותם אלה שנזקקקים עכשיו ( והדגש על מידיות) למעט עזרה כדי לחוג את ראש השנה או תקופת החגים בצורה הוגנת, כפי שמגיע מעצם היותנו בני אנוש, וומאפשרת קיום הוגן לכל אזרח.
במצב הקיים היום אסור לבחול בכל עזרה גם אם היא מריחה מריח של אופורטוניזם או אינטרסים נחבאים אחרים על מנת להצליח להוציא את האף מעל לבוץ (העדפתי שלא להשתמש בלשון בוטה הרבה יותר).
אני יכול רק לברך את המעורבות של אנשי ציבור הנרתמים למען החברה נושא שהוא בדמ(י)נו (תרתי משמע) הרווח המשני שלהם ברור אבל מאחר ומטבעי אני אדם הנותן אמון באחרים (עד אשר הם מוכיחים את ההיפך) אין לי בעיה עם מה שהם והבנקים עושים בתחום הסיוע, ובלבד שיעשו.
במסגרת חיסול כל חלקה טובה במדינה גם החוק הזה בדרך לחיסול . החוק שהוא בין החוקים המתקדמים בעולפ בנושא פצויים לנפגעי תאונות דרכים.
החוק נותן מענה לכל הניפגעים בתאונות דרכים, הן כניפגע בתוך הרכב והן מחוץ לרכב כהולך רגל, בזאת שהחוק קבע כי השמוש ברכב הוא גורם התאונה , והאחריות לתשלום פצויים חלה על מבטח הרכב, ולא על הנהג. [במקרה של רשלנות של הנהג יטפלו רשויות החוק במסגרת החוק הפלילי] וכך גם הנהג הרשלן יהיה מבוטח ויוכל לקבל פצויים ממבטח הרכב. כאשר האחריות חלה במשותף על חברת הביטוח וחברת אבנר
במסגרת הגדלת התחרות בענף הביטוח, דבר ראשון הפסיקו את פעולתה של חברת אבנר, וכאשר חברת אבנר הפסיקה את פעולתה מתחילות חברות הביטוח לכרסם בחוק עצמו , ותוצאה ראשונה היא העלאת מחירים בדרך של קביעת קריטריונים חדשים לחידוש הפוליסות כאשר חלק מהקריטריונים נקבעים בדרך הכנסת הגורם האישי בדרך לקביעת מחיר העלות של הםוליסה [דבר הסותר את החוק שקבע כי הגורם לתאונה הוא השמוש ברכב ולא אחר]
השאלות: גיל הנהג ,מין הנהג, ותק בנהיגה,מעורבות בתאונה,קבלת פצויים ,וכו" הן שאלות לא רלבנטיות ובניגוד לרוח החוק ובניגוד לרעיון כי השימוש ברכב הוא הגורם והאחראי לתשלום הפיצויים.
לאור הצהרותיו של ברק על חזרתו לפעילות פוליטית.
על חמשת פשעי ברק ועל שישי לא השיבנו.
על גרירת הרגליים במשא ומתן עם סוריה והפחד שנפל על בעל העיטורים ולא הגיע למיצוי המשא ומתן.
על ניהול משא ומתן עם קלינטון ,ולא עם בעל הדבר עצמו והעמדת הצד השני בפני אולטימטום ללא משא ומתן.
על אי מניעת עליתו של שרון להר הבית ולגרימת חוסר אימון מוחלט וסיבה לפתוח בפעילות אלימה נגד ישראל
על אי מניעת תוספת של עשרים וחמישה אלף מתנחלים ,שהיום מהוים גורם חזק נגד הסכם
על פנויה של הזקנה מהפרוזדור ישר לעולם שכולו טוב מפני שלא היה לה כסף לתרופות
על התערבות במערכת המשפט האמריקאית, כראש ממשלת ישראל שלח בקשת חנינה לפושע אמריקאי.
לאחרונה שמענו כי השר לשעבר וחבר הכנסת בהווה דני נווה מתפטר מהכנסת ועובר לשירותו של האוליגרך מר דנקנר,
חבר הכנסת דני נווה יושב במרכז העשיה הפוליטית כלכלית חברתית הן כחבר כנסת והן כשר הבריאות לשעבר.
הן כחבר כנסת ובמיוחד כשר הבריאות ששולט בתקציבי ענק של מליארדי שקלים ובמקומו של מר דנקנר במשק אין ספק כי רבות מההחלטות שנתקבלו נוגעות נגיעה ישירה למצבו ולניהול רכושו של מר דנקנר.
לא שמענו ממר נווה כי נבצר ממנו לקבל החלטות בגלל ניגוד אינטרסים,שכנראה היו קימים בתקופות הרלונטיות.ויתכן כי היו החלטות שהיו החלטות בלתי חוקיות ללא הצהרת ניגוד האינטרסים.
על מבקר המדינה לבדוק את התנהלותו של מר נווה, וכן של מר דנקנר ולמנוע ממר נווה לעבור לשירותו של מר דנקנר אם במסגרת חוקי הצינון כשר או חוקי הצינון כחבר כנסת.
לאחרונה שמענו כי השר לשעבר וחבר הכנסת בהווה דני נווה מתפטר מהכנסת ועובר לשירותו של האוליגרך מר דנקנר,
חבר הכנסת דני נווה יושב במרכז העשיה הפוליטית כלכלית חברתית הן כחבר כנסת והן כשר הבריאות לשעבר.
הן כחבר כנסת ובמיוחד כשר הבריאות ששולט בתקציבי ענק של מליארדי שקלים ובמקומו של מר דנקנר במשק אין ספק כי רבות מההחלטות שנתקבלו נוגעות נגיעה ישירה למצבו ולניהול רכושו של מר דנקנר.
לא שמענו ממר נווה כי נבצר ממנו לקבל החלטות בגלל ניגוד אינטרסים,שכנראה היו קימים בתקופות הרלונטיות.ויתכן כי היו החלטות שהיו החלטות בלתי חוקיות ללא הצהרת ניגוד האינטרסים.
על מבקר המדינה לבדוק את התנהלותו של מר נווה, וכן של מר דנקנר ולמנוע ממר נווה לעבור לשירותו של מר דנקנר אם במסגרת חוקי הצינון כשר או חוקי הצינון כחבר כנסת.
כבר שבועיים אני מחכה לתגובת אתר העוקץ לאירועים בפקיעין, ולצערי אין קול ואין עונה לתופעה קשה זו.!
האירוע חורג רק מיחסים עדתיים דרוזים יהודים האירוע גם משיק לנושאי חברה וכלכלה,או מי שולט במשטרת ישראל, ו/או בעלי המאה שתושבי פקיעין פגעו ברכושם והשר לבטחון פנים שהוא שליחם של בעלי ההון הגדול, יוצא ללמד את התושבים שהם יכולים ללחום רק עבור החונטה הצבאית השולטת במדינה אבל אינם יכולים ללחום עבור הזכות למען בריאותם. כי הזכות הזו פוגעת בזכות ההעשרות של הקבוצה השלטת במדינה.
ולכן מרשה לעצמו השר לבטחון פנים ,[בראיון בקול ישראל] להצדיק את עצמו ולהודיע כי לפקיעין נכנסו 200 לוחמים של משמר הגבול ולא אנשי משטרה.
לצערי לא נשמעו תושבי גבעתיים שגם הם פעלו כנגד האנטנות הסלולריות, אבל שם ידעו כולם כי משטרת ישראל לא תפתח באש.ולא ישלחו לוחמים נגד ההפגנה .
אבל גם הציבור של מקופחי העוקץ יקבלו בהפגנה את לוחמי משמר הגבול ולא משטרה.
אי שיתוף פעולה בין כל נפגעי הברוטליות המשטרתית הסובלים הראשונים יהיו החלשים באשר הם חלשים.
[בכל אירועי ההתנתקות לא נפגע מפגין אחד מאש חיה.ולא נפתחה אש על מפגינים יהודים ]
[אש נפתחה על יהודים רק אם הם מפגיני השמאל או מיעוטים.]
אם לא יפוטר השר לבטחון פנים ההתדרדרות של הברוטליות של המשטרה תעלה מדרגה ותגיע גם למפגיני פנוי תושבי כפר שלם.
כבר שבועיים אני מחכה לתגובת אתר העוקץ לאירועים בפקיעין, ולצערי אין קול ואין עונה לתופעה קשה זו.!
האירוע חורג רק מיחסים עדתיים דרוזים יהודים האירוע גם משיק לנושאי חברה וכלכלה,או מי שולט במשטרת ישראל, ו/או בעלי המאה שתושבי פקיעין פגעו ברכושם והשר לבטחון פנים שהוא שליחם של בעלי ההון הגדול, יוצא ללמד את התושבים שהם יכולים ללחום רק עבור החונטה הצבאית השולטת במדינה אבל אינם יכולים ללחום עבור הזכות למען בריאותם. כי הזכות הזו פוגעת בזכות ההעשרות של הקבוצה השלטת במדינה.
ולכן מרשה לעצמו השר לבטחון פנים ,[בראיון בקול ישראל] להצדיק את עצמו ולהודיע כי לפקיעין נכנסו 200 לוחמים של משמר הגבול ולא אנשי משטרה.
לצערי לא נשמעו תושבי גבעתיים שגם הם פעלו כנגד האנטנות הסלולריות, אבל שם ידעו כולם כי משטרת ישראל לא תפתח באש.ולא ישלחו לוחמים נגד ההפגנה .
אבל גם הציבור של מקופחי העוקץ יקבלו בהפגנה את לוחמי משמר הגבול ולא משטרה.
אי שיתוף פעולה בין כל נפגעי הברוטליות המשטרתית הסובלים הראשונים יהיו החלשים באשר הם חלשים.
[בכל אירועי ההתנתקות לא נפגע מפגין אחד מאש חיה.ולא נפתחה אש על מפגינים יהודים ]
[אש נפתחה על יהודים רק אם הם מפגיני השמאל או מיעוטים.]
אם לא יפוטר השר לבטחון פנים ההתדרדרות של הברוטליות של המשטרה תעלה מדרגה ותגיע גם למפגיני פנוי תושבי כפר שלם.