לפני כשבוע כתבתי משהו שהתייחס להחלטה להקים קופת חולים חמישית למטרות רווח, כאן תמצאו התייחסות רחבה יותר לנושא שכתב ד"ר דני פילק. בני מוזס בעיתון "הארץ" מתייחס לנושא סל הבריאות והשפעתו על חסרי אמצעים.
האם קיומה של התופעה הקרויה עובדים העניים היא תוצאה בלתי נמנעת בדרך אל האושר או שמא המטרה של המדיניות הכלכלית? עמירם גיל כותב: " כיצד יש להתייחס לנתונים (נתוני העוני של משפחות עובדות) הללו? הטעות הגדולה ביותר שניתן לעשות היא להסיק מהם "כישלון" או "הוכחה שמדיניות האוצר לא עובדת". מדיניות האוצר עובדת גם עובדת, ומבחינתו אין מדובר בכישלון כלל ועיקר. נהפוך הוא: בעיני קובעי המדיניות מדובר בהצלחה גדולה, כלכלית ואף מוסרית". ~
מה אומר לכם המונח "בגובה העיניים"? כדאי לדעת שקופאיות בסופר-פארם צריכות לעמוד במהלך עבודתן כדי שתהיינה בגובה העיניים של הקונים. למה? כי כך חכמי המכירות חושבים שזה מה שהלקוחות רוצים. עוד שטות שהופכת לאמת. "אירנה שלמור, אומרת שמדיניות החברה היא לספק שירות בגובה העיניים – בדומה לשיטה המקובלת בצפון אמריקה – וטוענת שמשרד העבודה אף אישר את הנוהל". נושא זה גם עלה כאשר דובר על השינויים בשופר-סל. כל זה בעוד מאמר של רותי סיני שעוסק בעבודה פוגענית (צריך למצוא מילה יותר טובה).
מתברר שיש הטוענים , עמותת אומ"ץ, שנגיד בנק ישראל קיבל מליון שקל שלא כדין. אולי יש בעיה עם נגידים להם תמיד מגיע. זכורה פרשת פרנקל הנגיד הקודם שאולץ להחזיר מאות אלפי שקלים שקיבל שלא כדין לאחר שפרש. אנשים שיש להם שכר יותר מהגון, הטבות מפה עד הודעה חדשה ושיכולת ההשתכרות שלהם היא רבה עדיין אינם מסתפקים בכך ורוצים עוד. פרנקל שמשתכר מיליונים בדולרים בשנה לא יכול היה בזמנו לוותר על עוד כמה ימי מחלה ופדיון חופשות, נראה כיצד קליין ינהג. תזכרו זאת בכל פעם שפרנקל מוזכר כמועמד לשר האוצר.
היה מצחיק לראות איך תלונתה של אומ"ץ שלחה בריצה את הנגיד לשבת ליד ביבי , שניהם סחטו היום בכל ערוצי הטלוויזיה כל מה שיכלו מהמלצות וועדת בכר ,המלצות שיישומן קרוב לוודאי שלא יתממש בדורנו ( כמו המלצות וועדת בייסקי ז"ל) ,ובטח שלא בקדנציה של שרון .אבל, למה לא להרוויח קצת תקשורת טובה של לוחמים בבנקים , רגע לפני הנפילה של שניהם ?