עוד כתבה על עוד מנתח לב שעוזב ניתוחים באמצע. הפעם מדובר על מנותח ומנותחת שנותחו על ידי פרופסור סמולינסקי. זו לא הפעם הראשונה שהניתוחים הפרטיים מושכים בכבלי קסם וכסף את המנתחים למהר לעזוב את המנותחים בבתי החולים הציבוריים. נניח שיש בעיה עם המומחים, אני לא מבין למה בתי החולים הציבוריים אינם מתקינים תקנות נוקשות אשר מבהירות לרופאים את אחריותם ואת חובת הנוכחית עד אשר החולה יוצא לחדר התאוששות. כיון שאיני מכיר את הכללים יתכן שיש כבר תקנה כזאת והיא אינה מיושמת, שזה גרוע באותה מידה.
ביום שבת צפיתי בחדשות המקומיות בטלוויזיה ונוכחתי לדעת שוב שהתחרות, כביכול, בין קופות החולים פוגעת בראש ובראשונה במי שלא סביר שיעזבו את קופת החולים שלהם. בכתבה סופר על אישה שביקשה לקבוע תור לבן זוגה שהיה זקוק בדחיפות לפגישה עם רופא מומחה. באותה עת ביקשה גם תור לבתה, הפלא ופלא נמצא שהתור לביתה נקבע כחודש לפני התור לבן זוגה, כאשר בן הזוג היה זקוק לפגישה בדחיפות רבה יותר בשל מצבו. כאשר תהתה האישה לפשר הפער, נאמר לה שצעירים זוכים לתור מוקדם יותר מאשר מבוגרים. כל זאת למה? כיון שצעירים הם קהל יעד. משמעות הדבר שצעירים יכולים לעבור לקופת חולים אחרת אם לא יקבלו שרות טוב, בעוד זה נמנע ממבוגרים שאינם בריאים כמו הצעירים. למזלנו תלונת הכתב גרמה לקופת חולים כללית לשנות את המדיניות. עצם הרעיון להשתמש במונחים שיווקיים למתן שרותי בריאות מראה עד כמה שכחו קופות החולים את מטרתן הבסיסית שהיא מתן שרותי בריאות מקיפים למי שזקוק להם ביותר. הקמת קופת חולים חמישית למטרות רווח רק תגביר את המגמה הזאת. עוד אחד מפלאי התחרות.
אם אכן היתה תקנה כזאת (עדיפות לצעירים) בקופ"ח, סביר להניח שזו עבירה על החוק האוסר אפליה מטעמי דת, גזע, מגדר, לאום, העדפות, גיל, וכיו"ב. מצד שני, סביר גם להניח שסעיף 136ג'-לוכסן-ארבע-עשרה (או משהו כזה) בחוק ההסדרים, משחרר את קופ"ח מהמטרד הזה.
איציק ספורטא תודה על האינפורמציה יש ברוך ה"הרבה תוכניות כאלה כלבוטק" אמנון לוי"בולדוג"ועוד כהנה וכהנה תוכניות ומעשים רעים ואנטי דמוקרטיים כבר אמר הצורר תנו ליהודים מדינה והם ימכרו אותה בכסף
נדמה לי שכל התכניות זה בידור ולא איפורמציה כדי לתקן את המעוות
נראה לי שתקנה הקובעת שאל לרופא לבצע ניתוחים פרטיים ביום שבו הוא מצבע ניתוחים "רגילים" היתה יכולה למנוע הישנות הבעיה.
אני זוכר איך שברנו שן קידמית כשנפלנו מהסולם ב"גן עופר".
ביסודי נפגשנו בכל יום שישי ואכלנו ב"בורגר ראנץ'" ליד הבית, מבזבזים כסף על מכונות המשחק
ואחר כך פורקים הכל על הדשא, במשחק כדורגל אל תוך הלילה.
בכיתה ו' הדברים השתנו מעט, הוא כבר הציע למישהי חברות.
בכיתה ז' ו-ח' הוא יצא עם הבלונדינית החמודה, ב-ט' הוא כבר החליף בת-זוג כל שבוע.
בתיכון כבר לא שמרנו על קשר יותר מידי, אבל החלפנו כמה מילים מידי פעם.
הוא בטח המשיך לבלות עם בנות הדודה, כל קיץ בבריכה של הקיבוץ וגם יצא עם אחיו לטיולי שטח.
החברים של ההורים שלו החמיאו מידי פעם ואמרו כי מצפה לו עתיד מזהיר.
אני זוכר שהוא נלחץ קצת לפני הבגרויות, אבל בסוף הכל הסתדר.
ואז בגיל שמונה-עשרה לקחו לו את העט, נתנו לו רובה ביד ושלחו אותו לשם…
הסיפור הזה הוא סיפורו של אחד, באירוע הזה נהרגו חמישה…
אז מה כבר יוכלו לספר לנו באירוע הבא?
שום תקנה לא תתקן את השיח התחרותי.
שום תקנה לא תתקן תודעה שרודפת ללא כל מעצורים אחר ממון.
אמצעים אחרים דרושים לשינוי של תרבות שמכוננת על הנאות חומריות בלבד, מצדיקה כל אמצעי בדרך אליהן ומבטלת את כל מי שאינו שותף לחגיגה.
אין לצמצם את הביקורת על העדפת צעירים על פני זקנים בקבלת טיפול רפואי להפרת חוק. מדובר בהתנהלות תקינה לגמרי מבחינת ההגיון התחרותי ומעוותת לגמרי מבחינה אנושית בסיסית. אין צורך בעקרונות מוסר נעלים במיוחד כדי לראות זאת.
מדובר למעשה בבנאליות של הרוע. לא פחות מכך. מאד הגיוני ויעיל ובו בזמן מעוות לחלוטין.
על הנושא הזה דיברו רבות כשנפתחה קופת חולים מכבי שקיבלה לשורותיה רק צעירים ובריאים ונהייתה קופה מאד עשירה עד שעצרו אותה.בריאות עולה כסף רק שהוא מתחלק בצורה לא שווה בין האנשים וזאת בצל ההפרטה שתירוצה היה למנוע מונופול ועכשיו היא מונעת טיפול. תחרות גוררת אחריה "יעילות"= חיסכון=בריאים ובריאים יותר.