40% מהמעסיקים לא משלמים שכר מינימום

איציק ספורטא

בהודעה לעיתונות של התאחדות התעשיינים נכתב כך: "טירה מציע כי יוקם כוח משטרתי מטעם ממשלת ישראל דוגמת משטרת ההגירה, שיפעל לאכוף את יישום חוק שכר המינימום, זאת מאחר ו-40% מהמעסיקים במשק אינם מצייתים לחוק ומשלמים לעובדיהם פחות משכר המינימום (כ-3,300 שקל לחודש). עם זאת, דוחה טירה על הסף את הצעתו של פרץ להעלות את שכר המינימום". בשני משפטים מצליח היו"ר להציע הצעה, עוד משטרה כלכלית אחת. להציג עובדה, 40% מן המעסיקים אינם משלמים שכר מינימום. ולדחות הצעה להעלאת שכר מינימום. נראה שהיו"ר הנכבד יעיל מאוד בתגובותיו. רק בדרך הוא שוכח שיש ביכולתו לשנות את המצב בכך שחברי ההתאחדות יתחייבו בשמירת החוק, ומי שלא יעשה כן ימצא מקומו מחוץ להתאחדות. יותר מכך, ההתאחדות צריכה לעמוד על כך שחבריה בעשותם עסקים עם אחרים יעמדו על כך שתנאי העבודה של עובדי הארגונים האחרים הם לפחות כמתחייב בחוק, כולל שכר מינימום. כמו הרבה בעלי תפקידים בישראל במקום לפעול הפך היו"ר לפרשן ויועץ.  

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. מעריץ

    אני חייב לציין שמאוד התאכזבתי שלא כתבתם אף מילה על מחוסרי הדיור המתגוררים שנים בחוף "מפרץ השמש" באילת ופונו השבוע, כדי לפנות את החוף כנראה לכריש נדל"ן כלשהו.
    זה כמובן לא הופיע בשום מקום כי אילת זה רחוק מידי בשביל התקשורת הישראלית. אם כבר הופיע, אז בידיעה המציינת שהעירייה תממן שלושה חודשי שכירות לאנשים. באמת תודה, ומה אחר כך?

  2. אחת

    אולי אתה תכתוב על זה. איש לא מפריע לך לכתוב על כך ואני כמעט משוכנעת שאנשי האתר ישמחו להכניס את דבריך עמ"נ שאחרים יקראו ויתוודעו לנושא

  3. יצחק

    מר עודד טירה ממשיך לטעון כי העלאת שכר מינימום יגרום לפיטורי עובדים ,וכי לצורך קיום החוקים הקשורים בשכר מינימום יש להקים יחידת משטרה מיוחדת.
    איום הסחטנות של התעשינים נגמר, רק באמצעו תמיכות ממשלתיות הם מסוגלים לקיים את מפעליהם, אבל חלק מכספים אלה היו אמורים לעבור לעובדים, אבל כספים אלה הועברו לצמיחה במזרח אירופה ,קנדה,ארצות הברית,וכל מיני עסקים ברחבי העולם. לפי חוקי התחרות יש להפסיק לאלתר את כל התמיכות ועסק כושל לפי חוקי התחרות צריך ליפול ולפתוח דלת לעסק חדש שיהיה מסוגל לצמוח ולספק לבעליו , ולעובדיו תנאי שכר הוגנים וסבירים,
    אין צורך בהקמת יחידת משטרה מיוחדת , יש לדרוש מרשויות המדינה לקים ולאכוף את חוקי המדינה הקיימים
    תוספת של 1000 שקל לשכר מינימום יתן למשק יותר ממליארד ש"ח לחדש, הם לפחות 12 מיליארד ש"ח לשנה ,אשר כולם יועברו לצריכה בארץ ,וגם החסכונות יגיעו לצריכה בארץ. כדי לספק את תוספת הצריכה המשק יהיה מחויב בתוספת כח אדם, חלקו הגדול עובדים בשכר מינימום וחלקו בעלי מקצוע בעלי שכר גבוה,
    לפי חוקי התחרות שלהם מטיף מר טירה, הקמת קרנות לתמיכה בעסקים כושלים הם בניגוד לכך. יש לעזור רק לחברה שנמצאת במשבר זמני בלבד או בקשיים זמניים בתזרים המזומנים.
    להציל את המשק יש לקיים אמנה חברתית :
    בין ארבעה גופים: 1. ממשלה, 2. ההסתדרות 3. המעסיקים 4. הארגונים החברתיים.
    בתקוה כי מפלגת העבודה תעסוק בממשלה גם בתפקידים הקשורים בנושא החברתי.

  4. מושון

    מרתיח לקרוא כתבה שכזו המגלה שלא רק ששכר המינימום כה נמוך אלא שרבים גם מפרים אותו. אני חושב שעל שכר המינימום לעלות ל- 1000 דולר. בדומה ל"משטרת ההגירה" על המדינה להקים "משטרת מעסיקים" שיהווה גוף האוכף את תשלום שכר המינימום לפחות. אולם, זה נראה כמו אוטופיה רחוקה מתמיד.