רעידת אדמה, אזהרה
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.
כן, הלב נצבט למחשבה שכל כך הרבה אנשים יכלו להינצל והם לא. אם היינו חיים בעולם תקין, אזי למדינות המזרח שנעשקו שנים ע"י מדינות המערב , יכל היה להיות היום מערך מתוחכם לפחות כמו או יותר מזה של מדינות מערביות
שמתריע על אסון בסדר גודל כזה ,שהאמת – אני לא מצליחה לתפוס את עוצמתו בכלל.
זה יכול להיות מעניין להבין את האסונות הללו לאור הפוליטיקה של הסביבה לפי הספר אדום- ירוק שיצא בהוצאת רסלינג. לדברי מחבר הספר- דה שליט – ובעקבות מספר חוקרים שעסקו בנושא, האסונות הללו אינן בהכרח ארוע חד פעמי אסוני שניתן היה לטפל בו ביותר יעילות אלא תוצאה של תהליכים פוליטיים. לדוגמה אפשר אולי להסביר את האסון הזה בתהליכים כלכליים-פוליטיים ותרבותיים שמעודדים ומאפשרים תיירות ומגורים באזורים מסוכנים ולא מספקים מערכות הגנה/התרעה לתושבים ולתיירים במדינות בדרום מזרח אסיה.
הפתרון לאסונות לפי מחבר הספר טמון בתהליך שייבנה בשלוש רמות: איסוף ידע סביבתי, מודעות לפוליטיקה של הסביבה ומאבקים פוליטיים לקידום סביבת מחיה ועבודה. ספר מעניין מאוד.