אתמול היה האחד במאי, מלבד היותו חג הפועלים הוא היה גם חגו של, אחד, סטנלי פישר שהתאזרח ובאותו יום זכה לקבלת פנים אצל נשיא המדינה עת שמונה לנגיד בנק ישראל. כדי שלא תזדקקו לעיתונאים שפרשו את דבריו של הנגיד בטקס האמור אני מצרף את דבריו כפי שפורסמו באתר האינטרנט של בנק ישראל.
בימים האחרונים אנו חשופים לכתבות רבות על התוכנית הכלכלית החדשה. כל יום וחצי בערך יש תוכנית כלכלית חדשה. הפעם בתוכנית, כמו בתוכניות העבר הפחתות מס בעיקר. נכתב שיופחת מס החברות ל-30% (השוואה עם מדינות אחרות), תוכנית שכבר התקבלה, רק שעתה היא תעשה בקצב מזורז יותר, יש האומרים כבר השנה. כדי שלא תחשבו שרק במס חברות מדובר, צורפו לנושא הפחתת מע"מ באחוז אחד, ל-16%, והעלאת המס על רווחי הון ב-5%. בחלק מן המאמרים דובר שוב על מס הכנסה שלילי.
היום פורסם במעריב על תוכנית מהפכנית יותר שבה מס חברות ירד ל-20% ולא לשלושים אחוז. אני מציע להפסיק עם השטות הזאת ולהוריד מס זה בשנים הקרובות ל-0. ובשנים היותר רחוקות לשלם למעסיקים המסכנים, החלכאים והנדכאים כדי שימשיכו להרוויח הרבה, ועוד קצת ועוד הרבה עד שלא יוכלו לבלוע יותר.
מתחילים ממס חברות, מע"מ, רווחי הון ומס הכנסה שלילי, מה לדעתכן/ם יישאר בסוף התהליך? לא צריך להיות חכמים גדולים כדי לנחש. היום פורסם שבאוצר בעצם לא חושבים על הפחתת המע"מ והעלאת מס על רווחי הון, אלא בעיקר על הפחתת מס החברות, ומשום מה מס הכנסה שלילי גם הוא לא מוזכר כלל. נראה שהכתבים הכלכליים התקנאו בכתבים לענייני צבא ובטחון והפכו לצינור דרכו מעביר האוצר תוכניות מתוכניות שונות כדי לבדוק את תגובת הציבור. למשל ציבור המשקיעים חוגג, וזה כבר טוב, כי בלי להוריד מס בשקל הבורסה עולה. יו"ר איגוד לשכות המסחר גם הוא חוגג ומצהיר שהורדת מס החברות הוא חשוב מעין כמוהו שלא כמו הפחתת המע"מ.
צפו למסיבת עיתונאים חגיגית עם מצגות מפה עד הודעה חדשה שיבשרו על עוד מהפכה מבית המדרש של משרד האוצר, מהפכה שתביא אותנו קרוב יותר אל קיצוצי התקציב הבאים. אבל בעיקר אל כלכלה טובה ומטיבה לרבים שכבר טוב להם, אבל הם רוצים עוד קצת מאותו טוב.