רציתי לכתוב על החלטת השופטת הנוגעת לזכויותיהם של עובדי קלאבמרקט, או במקרה זה העדר הזכויות, עם קניית הרשת הצפויה על ידי שופרסל. "השופטת קבעה כי שופרסל תקיים משא ומתן על תנאי ההעסקה, אבל אין לה שום מחויבות לעובדי קלאבמרקט. לדבריה, "לעובדים אין זכות לבחור את מעסיקם". עקב כך ייפגעו תנאי העובדים הוותיקים ברשת, שכן שופרסל אמנם מוכנה לקלוט את רובם, אך מבקשת לתת להם מעמד של עובדים חדשים. השופטת ציינה, כי העובדים יוכלו להתנגד לעמדת שופרסל באסיפת הנושים". אבל איני יכול שלא להתייחס לנתוני הדו"ח המודד תמותת תינוקות בישראל 2004.
הפערים הכלכליים ניכרים גם בדו"ח זה (טבלאות נוספות). במגזר היהודי חלה ירידה של 13% בתמות תינוקות לעומת עליה של 6% בקרב האוכלוסיה הערבית. תמותת תינוקות של ילדים ערבים (8.87) גבוהה בפי 2.8 מילדים יהודים (3.17). וזה לא הכל גם בקרב יהודים ישנם פערים גדולים בהתחשב באזור המגורים בדרום שיעור התמותה הוא 5.37 לאלף לידות לעומת 1.43 בגדה וברצועה ו-2.27 בתל אביב ו-2.25 באשקלון.
פערים כאלה וגבוהים יותר יש גם אצל הערבים בקרב הנוצרים השיעור הוא 2.46, השיעור הנמוך ביותר בישראל, לעומת 9.52 אצל המוסלמים ו-4.71 אצל הדרוזים. מצבם של ערבים בדרום הוא הגרוע ביותר בהשוואה לכל קבוצה בכל מקום, שיעור תמותת התינוקות שם הוא 15.77 גבוה יותר מבשנה שעברה.
בהשוואה בינלאומית מצבה של ישראל סביר בהחלט כמובן אם מתעלמים ממצבם של תושבי הדרום הבדואים.