משונים הנורווגים האלה, בעצם אולי אלו הנורווגיות, הן לא חושבות שמעורבות בענייניהם של עסקים אסורה בעיקר כאשר מדובר במצבן של נשים במועצות מנהלים. לכן: " בצל התנגדות עזה של אנשי עסקים רבים, החליטה ממשלת השמאל של נורווגיה להנהיג יוזמה רדיקלית שתביא לשוויון בין המינים: לפי היוזמה, מועצות המנהלים של החברות הנורווגיות הגדולות הנסחרות בבורסה יידרשו בתוך שנתיים לכלול 40% נשים. "מטרת ההחלטה היא להבטיח שנשים יוצבו במוקדי הכוח", אמרה בראיון קריטה בקמלם, השרה לענייני שוויון. "זהו צעד משמעותי של אפליה מתקנת, שיהווה דוגמה למוקדים אחרים בחברה". בארצנו הקדושה מודבר רק על העדפתן של נשים כדירקטוריות בחברות ממשלתיות, אף אחד כמובן אינו חושב על חברות עסקיות, כי אלו, כידוע, מנהלות את ענייניהן בשוק החופשי שקובע, כנראה, שנשים אינן מתאימות לתפקידים בכירים שכאלה.
המעניין שיש תוצאות לחוק עוד לפני שנכנס לתוקפו: " בקמלם והתומכים בחוק מרוצים כבר עתה מתוצאותיו. אלפי נשים שמחפשות משרות ניהול נרשמו במאגרי נתונים, שעומדים לרשותן של 519 החברות שהחוק עוסק בהן. חברות שמגייסות עובדים למשרות בכירות עסוקות מאוד בניסיון למלא אחר הוראות החוק, ובשנתיים האחרונות, בתקופת ההמתנה להחלתו, גדל שיעור הנשים במועצות המנהלים ל-16%, לעומת כ-8% קודם לכן". כבר הוכפל מספר הנשים במועצות המנהלים. אני מעריך שאם מישהו היה מציע את זה כאן כתבי הכלכלה היו יוצאים שוצפים ומדברים על האיוולת של המעשה, אבל הנורווגים האלה מחוקקים חוק ומתכוונים לממש אותו, בלי קשר למה חושבים אנשי העסקים ונושאי כליהם.
אם ציפינו שמפלגת העבודה תציעה אלטרנטיבה למדיניות הכלכלית הראיון עם המועמד לשר האוצר שערך סבר פלוצקר (לא נמצא באינטרנט) מעורר שאלות ותהיות. למשל, אותו ברוורמן שולל מכל וכל את הרעיון של מס עיזבון בטיעונים שלא היו מביישים את גדולי השמרנים בארה"ב, אי אפשר, זה נראה לציבור כמס כפול, כמעט קרא לזה מס מוות. את עיקרי הרעיונות של ברוורמן אפשר לקרוא במאמרו של רולניק היום בהארץ שכמובן חוגג את הוכחת טיעוניו הרואים בכלכלה מדע שיש לו תשובה אחת שאין בלתה. אני רק מקווה שדבריו של ברוורמן הם במסגרת איזו אסטרטגיה, שדעתי קצרה מלהבין, שבסופו של דבר תביא לשינוי המדיניות הכלכלית כפי שמצהיר יו"ר המפלגה.