למי מיליארד ורבע זה מעט מידי?

איציק ספורטא

בעולם היי-טק שוררת כנראה אווירה שלאנשים החיים ממשכורת קשה להבין. לא מזמן נאלץ מנכ"ל מרקורי לעזוב את משרתו כיון שחילק לעצמו ולאחרים אופציות ובחר את תאריך שבו כביכול בוצעה החלוקה כך שערך המניה בו יהיה הנמוך ביותר. פעולה זו הגדילה כמובן את רווחיהם של מקבלי האופציות.  בני אדם מהיישוב היו מבינים שתיארוך מוטעה של אופציות הוא בעייתי.

מתברר שלא כל מנהלי החברות הבינו את הבעייתיות הזו, כעת התבשרנו שגם חברת "קומברס" עשתה את אותו דבר. "בינואר 98` חילקה החברה ליו"ר והמנכ"ל קובי אלכסנדר 500 אלף אופציות במחיר מימוש של 31.25 דולר – המחיר השני הכי נמוך בינואר-פברואר אותה שנה. 1.83 מיליון אופציות נוספות, שהוענקו לאלכסנדר בשלוש השנים הבאות, נרשמו בצורה דומה, מה שאומר רווחים אפשריים גבוהים בהרבה בעת המימוש. לדברי ה"ג`ורנל", יש סיכוי של 1 ל-6 מיליארד שמדובר באירועים מקריים".  הסיכוי של 1 לשישה מיליארד נמוך משמעותית מהסיכוי של ממלאי הלוטו והטוטו לזכות בפרס הראשון.

נזכרתי שלפני כמה שנים קראתי שאותו אלכסנדר כבר לא צריך לבקר בבתי תמחוי כדי לספק את צרכיו הבסיסיים. בכתבה ממרץ 2002 מצאתי שבאותה שנה הוא מימש מניות בשווי 271 מיליון דולר (מדובר על משהו כמו מיליארד ורבע שקלים בערך הדולר הנוכחי). אני לתומי חשבתי שאדם שברשותו סכום כזה המספיק כדי לחיות די ברווחה לא ילכלך את עצמו בטריקים חשבונאיים שיוסיפו לו עוד שקל או שניים, או עוד כמה מיליונים. אבל טעיתי. כנראה שתעשייה הזו יש אנשים מיוחדים שלא יודעים מתי הם צברו לעצמם מספיק הון. המשחק הזה עלה למשקיעים בחברה ב-15% מערך המניה, אבל מי סופר אותם.

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.