עצומה לשרת החינוך - שמירה על זכויות עובדי קבלן
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.

חתמתי על העצומה.
פעולה חשובה לקידום המאבק לזכויות עובדי הקבלן.
תבורכו.
הוכנס סעיף בדבר שכר מירבי למאבטחים,
ואכן הם קיבלו לאחר מכן שכר גבוה יותר מהממוצע בענף.
גם מאבטחי התחבורה הציבורית מקבלים שכר גבוה בהרבה מהמקובל בענף.
אכן הכול מתחיל מתנאי המכרז הממשלתי זו יוזמה נכונה .
שור
מצרף חתימתי
גם במשרד החינוך עצמו יש עובדים רבים שהם עובדי חברות כ"א, לא רק מנקים ושומרים אלא מנחים ומדריכים, שמפוטרים מדי שנה כדי לא להעניק להם קביעות. עובדים חסרי זכויות ותנאים סוציאלים. בקרוב נראה גם מורים זולים שיעבדו דרך חברות כ"א. והדמויות האומללות האלו יצטרכו לחנך את ילדינו.
משרדי הממשלה והמדינה היא המעסיק הגדול ביותר של עובדי הקבלן והיא מעודדת ומושכת את המשק לכיוון זה של יצירת "מעמד השקופים" כמו שמכנה אותם ג'קי אדרי. הכרתי עובדת שפוטרה בחודש השמיני להריונה ע"י חברת כ"א בה עבדה במשרד ממשלתי בניגוד לחוק. עבריינות בחסות המדינה. חינוך לניצול ולעבריינות זה המודל החינוכי שרואים ילדנו.
כל הכבוד על היוזמה. חתמתי.
היוזמה מתמודדת באופן יפה עם אחת הבעיות באג'נדה של מפלגת העבודה -בעיית חוסר החיבור בין מאבקים על חינוך וזהות מגדרית למאבקים על בסיס מעמד ולהיפך. והיוזמה הזו מנסה יפה לחבר את שני התחומים. למשל במצעד העגלות- הפגנה של חברות מפלגת העבודה אותו יזמה ח"כ שלי יחימוביץ ובו השתתפו הרבה הורים וילדים בשד רוטשילד לפני 3 חודשים דיברו על חינוך בעיקר כזכות של אמהות לקבל חינוך חינם ופתיחת יותר מועדוניות. לא היה שם חיבור למניעת העסקה פוגענית ונושאים של מעמד.
ממחקר של משרד העבודה שערכה רונית נדיב וממחקר של שדולת הנשים אנחנו יודעים שהעסקה פוגענית מאפיינת יותר העסקת נשים.
תמשיכו כך.
האם אתם יודעים שחלק גדול מהמרצים באוניברסיטאות אינם זוכים לכבוד המפוקפק להמנות על הסגל האקדמי? הם מועסקים בחוזה לשנת הלימודים (8 חודשים), בסוף השנה הולכים הביתה ומקווים שלקראת שנת הלימודים הבאה (אחרי 4 חודשים), יעסיקו אותם שוב. אין להם וותק, לא זכויות, לא קביעות, לא פנסיה ולא פיצויי פיטורין שאלו זכויות בסיסיות במשק הישראלי. כל זה נעשה בחסותו ותחת הנחייתו של משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה. ואף אחד אינו מזכיר את העוול המתמשך הזה. ישנם מרצים המתפקדים בצורה כזו במשך עשרות שנים.
אני תובע כעת את דואר ישראל(רשות הדואר)בעניין דומה:שמירת זכויות עובד-קבלן. במקרה שלי:הזכות לפרטיות.
מספר התיק:עב5118/04בית-הדין-האזורי-לעבודה בתל-אביב.