החשבון מתחיל להתברר הגדלת תקציב החינוך ב-660 מיליון שקל היא בעצם הגדלת התקציב ב-30 מיליון שקל. רובה הגדול של התוספת היא מתרומות 340 מיליון שקל והעברה מתקציב החינוך 120 מיליון שקל, בנוסף יש הוספה של 200 מיליון שקל מתקציב המדינה וקיצוץ של 170 מיליון שקל מבסיס התקציב. מזה מתלהבת שרת החינוך מה תהיה תגובתה אם יוסיפו לתקציב החינוך 50 מיליון שקל? אלוהים יודע.
הצגה של תרומות כחלק מהתקציב היא בדיחה גרועה, אני מציע ששרת החינוך תחייב את המורים לגייס תרומות, אולי שילבשו שק ויצאו למשא תרומות ברחבי תבל, הרי יחידות צבאיות כבר עושות זאת. היצירתיות בגיוס תרומות תהיה המדד להצלחה ובא לציון גואל.
ראש הממשלה משתמש בשרת החינוך כדי לומר את המשפט הבא: "איננו יכולים להמשיך עם המצוקה החברתית מבלי לנסות ולתת תשובה הולמת רצינית שתביא לצמצום הפערים שהתרחבו בשנים האחרונות. התקציב נותן, בפעם הראשונה מזה שנים, התחלה של מענה רציני להתמודדות עם הבעיות החברתיות שלנו". כרגיל אצל ראש הממשלה הדיבורים הם הצד החזק, אתם זוכרים רק לפני חודש וחצי אמר אותו עילוי: "מדינת ישראל מצליחה במערכה הזאת וזוכה להישגים מרשימים מאין כמוהם אולי חסרי תקדים. יכולתי לומר אבל אינני מתכוון לומר שאילו המערכה הצבאית הייתה מסתיימת היום, גם היום כבר אפשר לומר בוודאות שפני המזרח התיכון השתנו בעקבות ההישג הגדול של מדינת ישראל, של צבא ישראל ושל עם ישראל". דבריו אתמול מדויקים באותה מידה כמו דבריו ב-1/8/2006.
מתברר גם שברשות המס היו די מרוצים מעיתוייה של המלחמה, העומד בראש רשות המס צוטט כאומר: "מבחינה כלכלית גרידא, עיתוי המלחמה האחרונה היה אידיאלי", אמר, והסביר כי מצבו הטוב של המשק לפני המלחמה איפשר לסיים אותה עם פגיעה כלכלית שניתן יהיה להתאושש ממנה במהירות”. בעיתון אחר הציטוט היה: "מבחינה כלכלית, אם היינו צריכים לבחור את היום שבו היינו צריכים לצאת למלחמה לא היינו מוצאים יום טוב יותר. את שמונת החודשים הראשונים של 2006 סיימנו עם גבייה הגבוהה ב-6 מיליארד וחצי שקל מיעד ההכנסות, שהגיע ל-168 מיליארד שקל, וזאת ללא עסקת באפט שתרמה לגבייה 3.75 מיליארד שקל". אז הצבא והכלכלה מסכימות מה צריך יותר?