המאבק נגד החדרת פרסום סמוי לערוצים המסחריים תופס תאוצה. למרות רצונה של ועדת האתיקה בראשות אסא כשר, הזכיינים והמפרסמים ליצור מסך חשאיות ודממה סביב ההמלצות שיאפשר את החדרתן של הפרסומות הסמויות בקלות וללא מחאה ציבורית, נשמעים יותר ויותר קולות חזקים נגד המלצות הוועדה.
את המאבק בפרסום הסמוי מוביל האתר Y-net, מרב קריסטל במאמרה "רשיון לשטיפת מוח" מעמתת בין עמדת הרוב (אסא כשר) לבין עמדת המיעוט המתנגדת לפרסום הסמוי (יוסי יונה)
אריאנה מלמד כתבה טור "ככה מכשירים שרץ".
והפרסומאי החברתי יוסי בן טוב כותב אף הוא טור ביקורתי על הפרסום הסמוי "המלך הוא עירום".
ובעקבות דברים שפרסמנו כאן נגד מסקנות הוועדה "ההטעייה וההשחתה המוסרית של ועדת האתיקה", הקורא אבנר הורוביץ שלח למאה עשרים חברי הכנסת הודעת מחאה והתנגדות לפרסום הסמוי.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3348211,00.html
בזמן האחרון אני עושה שימוש במנוע חיפוש ממוקד ויעיל שיש לו כמה מעלות על פני google, במנוע החיפוש www.answers.com מקלידים, מושג או שם ומקבלים מידע ממקורות שונים מגוונים ודי אמינים.
בשנים האחרונות מתנהל ויכוח סביב השאלה: האם הוצאות החינוך במדינת ישראל גבוהות או נמוכות יחסית להוצאות של מדינות אחרות בעולם, דר` דן בן דוד, נחמיה שטרסלר, שרי ממשלה ואנשי האוצר גורסים כבר שנים כי בישראל ההוצאה לחינוך היא מן הגבוהות בעולם, טענה מהווה את ההצדקה לקיצוצים של למעלה משלשה מיליארד שקלים בתקציב החינוך בשלש השנים האחרונות, לדעת מחנה זה כל מה שהמערכת צריכה זה לקצץ בשומנים ולהתייעל.
דר` שלמה סבירסקי, העיתונאי אריה כספי ז"ל, ודו"ח ועדת דוברת גורסים שטענה זו מופרכת, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר קונן בשבוע האחרון אף הוא על הירידה בתקציבי החינוך
"בין 1995 ל-2003 צמחה ההשקעה בחינוך יסודי רק ב-2% וההשקעה בחינוך התיכוני ירדה ב-14%", ציין פישר. "ההשקעה שלנו בחינוך לתלמיד, נמוכה משמעותית מהממוצע של המדינות המפותחות הן בגנים, הן בבית-הספר היסודי והן בתיכון. רק בחינוך הגבוה אנחנו עומדים מעט מעל הממוצע". והצטרף למחנה השני.