ב-22/4/2007 התראיין ראש הממשלה, הנקי מכל רבב, ברשת ב` אני לא יכול שלא לצטט משפט אחד שאמר: "פחות משפחות שחיות מתחת לקו העוני מאשר אי פעם ב-25 השנים האחרונות". אני לא מבין האם התכוון למספר האבסולוטי של המשפחות או לשיעורן באוכלוסיה, אבל זה ממש לא משנה כיון שאין מילה אחת נכונה במשפט הזה. אבל בראיון חגיגי המראיינים מקבלים את הדבר הזה כאילו היה אמת, ואולי זו הבעיה.ב-YNET הוא צוטט כאומר:"אני רואה פחות משפחות שחיות מתחת לקו העוני" לא דומה לציטוט שאני הבאתי שהוא מתוך ההקלטה של הראיון. אבל אתם יודעים הגזמות הן חלק אינטגראלי מהתרבות השלטונית בישראל.
אלא אם מדובר בשכרם של בכירים בבנק ישראל, נתגלה שהללו דיווחו לאוצר דיווח חסר של שכרם וכעת המשטרה ממליצה להעמיד לדין שלושה מהמדווחים. ב-2003 הם החסירו מן הדיווח 3287 שקלים וב-2004 3588 שקלים, כל זה לחודש. ההפרש הקטן הזה הוא שכרם של רבים במדינת ישראל, ליתר דיוק מעל לשליש מן המועסקים בישראל, בעיקר המועסקות.
שדולת הנשים תפרסם בקרוב דו"ח על מצבן של נשים בישראל: "רק ל-26% מהנשים יש פנסיה לעומת 52% מהגברים, שכרן מגיע רק לשני-שלישים משכר הגברים והן מהוות שני-שלישים מהמועסקים בשכר מינימום. הן גם מהוות רוב מקרב מקבלי הקצבאות – 65% ממקבלי הבטחת הכנסה ו-51% ממקבלי דמי אבטלה". כך שהמצב הכלכלי בו מתהדר ראש הממשלה אינו בדיוק משפיע על מצבן של נשים.
למי שרוצה לדמות לארה"ב נתונים חדשים על תמותת תינוקות במדינה העשירה בעולם מגלים שם מדינות ששיעור תמותת התינוקות עלה והגיע לממדים שאינם מוכרים במדינות העשירות. במיסיסיפי נמצא שאצל שחורים תמותת תינוקות עלתה ל-17 מ-1000 ב-2005 לעומת פחות מ-15 ב-2004, דרך אגב, השיעור ב-2005 דומה לשיעור תמותת תינוקות אצל הבדואים בנגב. הממוצע הארצי בארה"ב הוא 6.9 גבוה ביותר מפי שניים מאשר בפינלנד, למשל.