חוויות מאשפוז בבית חולים פסיכיאטרי
לפני זמן מה הרגשתי נפשית שלא בטוב והתאשפזתי מרצוני החופשי בביה"ח פסיכיאטרי. לאחר בדיקה של כמה שעות בחדר המיון היה ברור לי שאתאשפז במחלקה הפתוחה, זו המחלקה אליה אני מגיע אחת לכמה זמן.
לתדהמתי, הגיעו כמה אחים בריונים והובילו אותי למחלקה הסגורה. בהגיעי לשם הפשיטו אותי, נתנו לי את פיג`מת המחלקה הסגורה, ולקחו ממני את כל חפציי האישיים, הכוללים דברי ערך יקרים. כאשר שאלתי מדוע אני כאן? ולא במחלקה הפתוחה? נאמר לי לשאול את הרופאים, אלא שלא היה את מי לשאול ולא היה עם מי לדבר. עד כאן ההקדמה ומכאן הזוועות אשר חוויתי במחלקה זו אשר מיישמת הלכה למעשה את "כבודו וחירותו של האדם".
כאשר עזבו הרופאים את המקום, האחים אשר כולם גברים בריונים, התעללו וביזו חלק מהמטופלים בעיקר את המטופלים האתיופים. את אלה סגרו לכמה שעות בחדר שנקרא "חדר השתיקה", בלי לאפשר להם ללכת לשירותים למרות תחנוניהם. כך שנאלצו לעשות את צרכיהם בחדר על הרצפה או על המיטה. בנוסף, הכו האחים מטופלים ושרטו את ידיהם כדי שיראה שהללו עשו זאת לעצמם קודם האשפוז. התנהגותם של מטפלים אלו, הזכירה לי סדיזם ממקומות אחרים שאיני רוצה אפילו להזכיר.
בימים ששהיתי שם ניתנו שלוש ארוחות קטנטנות ביום, כאשר האחרונה שבהם בשעה שש בערב. לאחר שעה זו התשובה לכל בקשה לאוכל, הייתה לא. ידוע שקבלת תרופות פסיכיאטריות במחלקה בה אין פעילות ממשית גורמת לרעב, מה שלא ממש עניין את המטפלים.
כשהשתחררתי לאחר מספר ימים גיליתי שמתוך חפציי (אשר רק לצוות הייתה גישה אליהם) ושהיו נעולים בתוך ארון, נעלמו מספר לא קטן של חפצי ערך. כיון שלא התייחסו לטענותיי הגשתי תלונה במשטרה למרות שאני יודע שלא יצא מזה שום דבר.
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.
היה נדמה שבדברים האלה יש התקדמות והליכה לקראת צרכי המאושפז.
חבל שאינך יכול לציין את שם המקום, אבל זה מובן.
למרבה הצער, מכיוון שאינך מספיק מגדרי, נראה שהמאמר לא יעורר כאן הרבה תגובות.
והנושא הנפשי הוא נושא שגם הנאורים חוצבי הלהבות שנמצאים פה, מעדיפים לטאטא מתחת לשטיח ומעניין מדוע.
בבקשה לציין באיזה בית חולים מדובר ואז להגיש תלונה למשרד הבריאות/ משטרה/ פרקלטות המדינה/ מבקר המדינה ועוד. לא יכול להיות שמוסד שמקבל כספים ציבוריים יגרום לנקים בגוף, בנפש וברכוש למטופליו.
עברתה טראומה קשה ביותר ואני מסכימה איתך שתלונתך במשטרה לא באמת תשנה את פניי הדברים ואפילו לא במקרה הספציפי שלך וצר לי על כך. הייתי מציעה לך לפרסם את שם בית החולים בכדי למנוע מאזרחים נוספים לעבור את החוויה הקשה. כמו כן, אתה יכול לפנות לסיוע המשפטי באיזור מגוריך ולקבל יעוץ איך ואם ניתן לתבוע את בית החולים או משרד הביאות.
תחזיק מעמד ותהייה חזק!!!
הוא שאמרנו, האלימות, האטימות וההתעללות בחלש, היא מחלה
שמתפשטת בחברה הישראלית החמדנית והמודרנית.
אלימות זו אינה מוגבלת לשום סקטור אלא רק נגד מגדר ייחודי-החלשים,
אלימות זו מכוונת נגד זקנים, דתיים, חרדים, ערבים ויהודים,
ללא הבדל מין גזע ודת.
אלימות, של אותם חולים נגד מי שאין סכנה שיכניסו לאותם עלובים זפטה
או כדור בראש.
עצוב מאד חבל שזה כך הצוות מנצל את מצבו הנפשי הרעוע של החולה ובין השאר עושה בחפציו כבשלו מתוך הנחה שהחולה לא ירגיש.
של אשפוז כפוי במחלקות סגורות מקומם כל פעם מחדש.התאור הוא קפקאי ממש ומתאים כל כך לתדמית,המוצדקת כל כך,של מוסדות אלה.המציאות משתווה לכל מה שקראנו/ראינו/שמענו.היכן הפיקוח ,הבקרה ובדיקות פתע שעל משרד הבריאות לערוך באופן שוטף?!
לדבר עם עוד חולים שחוו משהו דומה ןלהגיש מיד תלונה במשטרה. אפשר להעזר בעורכי דין מהאגודה לזכויות האזרח. לא לוותר.
נורא שנאלצת לעבור חוויה כה קשה ומשפילה!
ישנה מצוקה רצינית של החולים הפסיכיאטרים ובתי החולים הפסיכיאטריים בארץ שאינה זוכה למספיק תשומת לב.
לדעתי חשוב שתציין את שמו של בית החולים מכיוון, שלפי ידיעתי ונסיוני, לא בכל בתי החולים מתייחסים כך למאושפזים.
יש לעורר תשומת לב לגבי המצב המחפיר בבתי החולים הפסיכיאטריים, אך להתייחס ספציפית למקומות הבעייתים יותר בכדי לא ליצור אצל אנשים החשים כי הם זקוקים לאישפוז תחושה כי אין לאן לפנות.
אני מאד מקווה בשבילך ובשביל המאושפזים האחרים כי המשטרה ומערכת המשפט תפעל במלא החומרה בעניין.
מזעזע – על זה אין ויכוח.
אבל כל עוד לא פירסמת את שם המוסד, זעזוע הוא כל שהשגת.
מחלות נפשיות הן מחלות לכל דבר, אין סיבה להתבייש בהן יתר על המידה.
אתה אדם אחראי שאישפז את עצמו. לעומת זאת המוסד מנוהל בחוסר אחריות פושעת שחובה להתמודד איתה.
כל טוב ורפואה שלמה
נ.ב.
אמנון לוי?
תיארת מעשים פליליים, וכשאת מספרת זאת בלי לציין את שם בית החולים, הרושם הוא שאת מוחה על נוהל שנהוג בבתי חולים פסיכיאטריים. למעשה, כנראה מדובר במקום מסוים שבו עובדים כמה סדיסטים ושהפיקוח לקוי בו. לכן, אנא כתבי מהו שם בית החולים, ואיזו מחלקה זו. משרד הבריאות יוכל לטפל בזה, אם הממונים בו ירגישו שבוחנים אותם.
כותב יקר
אנו פגועי הנפש חשופים לפגיעות מצד הממסד הפסיכאטרי שכן אנו לא מוגדרים כבני אדם, אלא כפגומים ולכן ניתן להתעלעל בנו. צריך לדייק ולהבחין בין פסכיאטרים לבין הממסד הפסיכאטרי,שכן אחרת אנו שומטים את יכולתה של הפסכיאטריה להיות כלי עזר רב לטיפול בסבל נפשי. הקושי הגדול הוא שאנשים שכה חשופים למצוקה נפשית ונזקקים לעזרה מתקשים להאבק על זכויותיהם. לכן תמיד זה מאבק של חולי הסרטן או כל מחלה אחרת שאינה ברוח על עוד תרופה לסל. הלוקים בנפשם לא מסוגלים להאבק , ולכן סל התרופות הוא מביש למדי. מאותה סיבה פסיכאטרים יכולים לפעול כאוות נפשם מבלי שיהיה להם קמצוץ של פחד מפני ביקורת וחקירה. זו הזדמנות לפנות אל עורכי האתר להתחיל מהלך שיפתח כלי/ גוף שיאפשר מאבק לפגועי הנפש וטיאפשר לרסן את העוצמה של הפסכיאטרים.
אישית, עברתי תקיפה על ידי פסיכאטר במסגרת טיפול בתחנה לבריאות הנפש. במסגרת נסיון להבין את הפשר של אבחנה שניתנה לי ואת התהליך בו היא התקבלה קם הפסיכאטר ממקומו העיף את הדפים מהשולחן ואמר לי כי לא ייצא ממני דבר. זו בקצרה. המטפלת בתחנה לא היתה מסוגלת אפילו לעמוד מאחוריי והתנהגותי הפכה להיות מקור הבעיה שעוררה אותו להגיב כך. זו דוגמא מופלאה לסרסנות הפסכיאטרית. למה אני לא מתלונן? שכן המלחמה המתמדת על שפיות ותפקוד מביאה לנסיגה באמון שלך ביכולתך לנהל מאבק. אולם זה הסבר חלקי. אם הייתי יודע כי מאחורי עומד גוף או קבוצת אנשים הייתי מרים את הכפפה.
ויש עוד סיפורים מן המשפחה , מאנשים אחרים באמצע הדרך.
אין מה לפנות למשטרה(במשטרה לא יבינו על מה אתה מדבר ומה אתה בדיוק רוצה מהם) אלא לפרסם כאן את שם בית החולים ואת נושאי התפקידים הנוגעים לענין.
מסתבר שפירסום בהעוקץ אפקטיבי לפעמים יותר מתלונה במשטרה(ע"ע אורטל…)
זה נורא זו מדינה נאורה??? איפה מערכת הבריאות-האם יש כזו אטימות
כתבה לא משכנעת ולא ברורה . מה אנחנו יודעים על הכותב , הנסיבות , מה קרה , הבריונים . העסוק בממסד הפסיכיטרי
תמיד משחיר אותו , אבל צריך לזכור שיש מקרים קשים , והפסיכיארייה לא כל יכולה .
ממש לא משכנע ………..
לא נראה לי שזה רק מקום ספציפי אחד כי גם אני שמעתי סיפורים מחברי הקרובים על כמה מקומות.
מאמר: התעללות בבתי חולים פסיכיאטריים והצעה לפתרון
http://www.e-mago.co.il/Editor/bikoret-2321.htm
אשמח לשמוע דעתכם,
צביאל
http://www.e-mago.co.il/Editor/bikoret-2321.htm
תלונה במשטרה זה צעד בכיוון הנכון, אבל אולי צריך להתייעץ עם עורך דין לגבי צעדים נוספים. מגיע לך פיצוי הן על עוגמת הנפש והן על אובדן הרכוש. מעבר לכך, מן המפורסמות הוא שהמקום הגרוע ביותר לאדם שסובל מהפרעה נפשית הוא בית חולים פסיכיאטרי. כל אדם שחש תעוקת חזה, יודע שעליו להגיע למחלקה הקרדיולוגית בבית החולים הקרוב למקום מגוריו, אבל מי שסובל מהפרעה נפשית – מוטב שיתרחק כמה שיותר מאותם בתי חולים שאמורים כביכול לסייע לו. הם אמנם מצוידים במיטב התרופות החדישות, ועובדים שם רופאים מומחים, אבל תנאי האשפוז כל כך גרועים עד שהטיפול כולו גורם הרבה יותר נזק מאשר תועלת. הפסיכיאטרים בעצמם מודעים לכך ומציעים אשפוז רק במקרים נדירים. בכל מה שקשור בהפרעות נפשיות לא התקדמו ברפואה הציבורית פה הרבה מעבר לימי הביניים.
לפנות למשטרה?
אפילו אל תחשוב על זה.
על כך עליך לתבוע תביעה אזרחית את בית החולים,משרד הבריאות או שירותי בריאות כללית(בהתאם למסגרת לה שייך המוסד)ואפילו לשקול תביעה אזרחית אישית נגד הרופא/ים.
יוסי,איציק– רק שאלה אחת:האם לכן ידועים הפרטים בהם מדובר?
המגזר השלישי זה מה שנותר
כל מי שנפגע ממערכת הבריאות יכול לפנות בתלונה ממנהלי המחוז ועד השר .
תוכל להפנות תלונה (כולל תלונה אזרחית על פגיעה והתעללות בחסר ישע )
למשרד הבריאות בהנמצאת ברחוב רבקה 29 קומה ג ירושלים 02-5681284
לידי
גברת סממה נציבת תלונות הציבור במשרד הבריאות ירושלים
ד"ר חזי לוי ראש מינהל רפואה
ד"ר יעקב פולאקביץ מ"מ ראש שירותי בריאות הנפש
ד"ר מיכאל דור ראש אגף לרפואה כללית מ"מ ראש מינהל רפואה
ו/או
ח"כ סופה לנדוור יור ועדה לתלונות הציבור .
ו/או
גורמים מתנדבים במגזר השלישי – הנמצאים בבלימה מול המוסדות המאכלסים בקרבם פושעים שפוגעים בחולים ונכים .
רבותי, אני מצאתי מזור באחת המחלקות הסגורות. אני מבינה על מה אנונימי מדבר רק שהכפשה גורפת של כל המערכת מסוכנת. הכפשה כזאת עלולה למנוע מאנשים כמוני לפנות לטיפול כזה שיכול להציל חיי אדם. אני קיבלתי טיפול מציל חיים ויותר מזה, כזה שהעניק לי איכות חיים. אני מבקשת רבותי להבין שבכל מקום יש את החריג ובו צריך לטפל במלוא החומרה אבל לא לישכוח שיש גם טוב. זה חשוב, זה נחוץ בעיקר למי שנתונים במצוקה.
שאלה: מדוע לא לפנות למשטרה לא רק בעיניין הרכוש שנעלם, למה לא להתלונן על האחים הספציפיים שעשו עברות פליליות ובזאת להציל מידיהם אחרים? זאת ניראה לי חובה מוסרית ואנושית.
מה שלי חשוב לדעת מכל אותו מכלול של פרטי זיהוי חסרים הוא האם מדובר בגוף כלכלי שזכה במכרז על ניהול אחד מבתי החולים הפסיכיאטרים. כלומר, זכה בניהול מחלקה סגורה בבית חולים כזה.
מהתאור עולה אפשרות שהגוף המתחזק את המקום מצמצם בעלויות המזון, מצמצם בעלויות כוח האדם המקצועי המפקח ומצמצם בעלויות האבטחה והשמירה על ציוד החוסים. בנוסף נראה כי הגוף הכלכלי האמור מצמצם בעלויות של מצלמות באמצעותן ניתן לפקח על הצוות
אני משתכנעת שמדובר במקרה של הפרטה גם בשל האשפוז ללא צורך במחלקה סגורה. נראה לי סביר כי מישהו בחדר המיון עשה עסקת ההעברת חוסים למחלקה הסגורה המנוהלת על-ידי גוף כלכלי בכדי להגדיל את הרווחים שלו
אם חשדותיי אלו נכונים, לדעתי, יש להעביר את התלונה למבקר המדינה, למשרד האוצר ולאחראי על המכרזים במשרד הבריאות. אבל מרדכי גילת הוא האיש היחיד שיכול לקחת על עצמו את חשיפת פרטי המכרז האמור ופרסום המשמעויות האיומות של הפרטת השירותים החברתיים
היה טוב אם מישהו היה שולח לו את הקישור למאמר הזה
הסיפור המחריד הזה מתחבר לי אסוציאטיבית, משום מה, לסיפור של הסא"ל והרובאי בנעלין. כמו האחים הפסיכים שתוארו כאן, השתעשעו שני הפושעים ההם (המפקד והצייתן) בעציר הכפות רק בגלל הכח העצום שהונח בידם – כמו בסיפורים על ה-SS לפני 65 שנה.
ציינת שמדי פעם אתה מתאשפז כאילו מדובר בנופש. האם ישנה אפשרות שאתה חולה? שאתה מהווה סכנה לעצמך? לזולת? לא ציינת מהי המחלה שבגינה אתה מתאשפז. הכל כאילו באמת כוחות הרשע עומדים מולך.
הבה נגלה לציבור שחושב שכל פסיכאטר הוא סדיסט מהלך, שאחד המקומות שהצוות חוטף מכות רצח הוא בית חולים פסיכאטרי. חולים (אכן חולים) יורקים, בועטים, מכים, נושכים והצוות עומד בכל הזוועות הללו כי מדובר בחולים. צריך להיות מלא חמלה כדי לעבוד עם חולי נפש. זה המקום הכי פחות מתגמל שיש. אם הוחלט לאשפז אותך במחלקה סגורה, כנראה שרופא מומחה בדק והגיע למסקנה שאתה מהווה סכנה לעצמך, אולי אתה אובדני ותפקידו של רופא לשמור על חייך. שווה בנפשך, חולה הגיע לאשפוז והתאבד. בכל הנוגע לתנאים, כוח אדם, אוכל – לא הרופאים הם בעלי המדיניות לא הם קבעו מתי וכמה תאכל. יש לך משפחה שתפקידה לדרוג לך ברגעים הקשים, גם אם אתה מאושפז. בית חולים לא יכול לעמוד בכל המטלות הללו לצערנו.
לכל מי שממהר לשפוט, הצעה: לכו אל בית החולים הפסיכאטרי הקרוב אל מקום מגוריכם. הביטו בעבודת הצוות. בקשו להתבונן לפני שאתם מחווים דיעה. חשבו אם אתם מוכנים יום יום להקדיש את חייכם למשימה הזו.
איזו אם עבריה מוכנה, שבנה, אחרי 14 שנות לימוד (מינימום) יטפל במשוגעים? מי מכם מוכן להתמודד עם הקושי הנפשי הזה יום יום (וגם בלילה)? ההצעה היא להפרד מכל הדיעות הקדומות (מכות חשמל, כותנת המשוגעים) ולשים את עצמכם במקום הזה. כל מי שיש לו בבית אח או הורה או ילד סכיזופרן מכיר את הקושי הנורא להתמודד.
צר לי לקרוא את החוויות הקשות והמשפילות שעבר המאושפז.
אני מנהל מחלקה סגורה במרכז לבריאת הנפש ע"ש י.אברבנאל ובאופן אישי לא עבר יום אחד ב 25 השנים שבהן אני עובד במקצוע הפסיכיאטריה שבו לא נתקלתי באלימות מילולית ופיזית חמורה כלפי או כלפי מי מאנשי הצוות.
….למען השמעת קולו של הצוות חשוב לדעת ש 55% מהמתאשפזים במחלקות סגורות בארץ צרכני סמים ובשילוב עם מחלתם דרגות האלימות כלפי הצוות וחולים בנסיקה בארץ. מדי יום ביומו נפגעים פיזית עשרות אנשי מקצועות בריאות הנפש בבתי חולים.
כמות כח האדם בבתי החולים צומצמה מאד כהכנה לרפורמה המתעכבת כבר עשור. המטפלים עובדים באווירת אלימות, איום ופחד.
אין בכך להצדיק יחס לא אנושי – יש בכך להתריע על צורך בשינוי.
בית כלא ובית חולים פסיכיאטרי. בשני המקומות האלה מוחקים לך את האישיות. לוקחים ממך את התלבושת שלך, את הזהות שלך ואתה הופך ליצור או מספר חסר אישיות או זהות. בשני המקומות האלה עובדים בדרך כלל עובדים שמתעללים באנשים.
ברור כי אנשי המקצוע בבתי חולים פסיכיאטריים סובלים מאלימות ופגיעות מצד החולים. זה לא מוצדק אולם ברור כי הם עושים זאת בעיקר משום מצבם הנפשי,שליטתם או אי שליטתם בהתנהגות שלהם. אולם מדוע אם כן עושים זאת בעלי המקצוע? האם מאותה סיבה? זה הרבה יותר מורכב מכדי שנשפוט את הכתבה של אנונימי בצורה חד צדדית אולם
זה לא סוד שדווקא בבתי חולים פסיכיאטריים יש זילות בכבודו של החולה. אולי בשל חוסר האונים שלו, בגלל התלות שלו בצוות הרפואי ועוד ועוד. חוסר האונים של החולה הופך לכלי משחק בידי אנשי המקצוע. תופעות דומות אפשר למצוא בבתי מחסה שונים של נוער, של קשישים וכדומה שם נמצא התעללויות פיזיות ונפשיות.
בתור אחות מוסמכת העובדת מעל 10 שנים במחלקה סגורה, צר לי מאד לשמוע על החוויות שעברת. הן רחוקות מאד ממה שקורה אצלי במחלקה. אני דווקא יכולה לספר על יחס חם ודואג לחולים, למרות התמודדות קשה ויומיומית עם תוקפנות כלפי הצוות המטפל. אין לנו שום "בריונים". יש לנו אחים וכוחות עזר, גברים שחייבים להיות נוכחים, בין השאר על מנת להתמודד עם האלימות הקשה של חולה פסיכוטי, נרקומן או בעל הפרעת אישיות קשה. לכולנו יש ילדים ואנו רוצים לחזור אליהם בסוף היום, בריאים ושלמים. הדרך להתמודד עם חולה אלים היא אכן לבודד או להגביל בקשירה. מה לעשות, התרופות לא תמיד מצליחות למתן ולהרגיע. הלוואי והיו לנו אמצעי קסם אחרים! לו הייתם יודעים כמה מכות , אגרופים, יריקות, בעיטות וכדומה חוטפים אותם אחים "בריונים"…ולא מפני שעשו משהו אלא מפני שאותו חולה נמצא במצב שגורם לו להיות אלים ותוקפן כלפי סביבתו. והתנאים, אכן ישנה בעיה בבתי החולים של משרד הבריאות. האוכל הוא לא של מלון חמישה כוכבים אבל אף אחד לא נשאר רעב ותמיד ניתן לקבל אוכל מהמשפחה. בבקשה, יש לראות את הנושא מכל היבטיו. אם קרה מקרה חריג בבית חולים מסויים הוא חייב להיות מטופל אבל אני הולכת לעבודתי מדי יום, תוך אמונה ביכולתי לספק תמיכה, הרגעה וטיפול נאות לחולים במצבם הקשה. אני עושה את המיטב, ביושר רב ואני מרגישה מאד נקיה וחפה מכל הדברים שהוזכרו ע"י הכותב. כל חבריי וחברותיי לעבודה הינם אנשים אינטילגנטיים, משכילים, בעלי משפחות ולא איזו חברות "בריונים" משועממים שבאו להרביץ לחולים במחלקה סגורה. כאשר יש מקרה חריג הוא מטופל עד כדי תלונה במשטרה כנגד אותו אח.
הטרוניה של חלק מהמגיבים כאן (בעיקר אלה שמקצועם טיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי) גורמת לי להרים גבה,ולתהות אם אכן מקצוען אמיתי עומד מאחורי התגובה, הרי זה ברור שמטופלים הבאים בשעריו של מוסד פסיכיאטרי נמצאים במצוקה נפשית החורגת ממה שקרוי "נורמה", הציפייה מהם כי יתנהגו בראציונאליות ולא יחרגו מההתנהגות ה-"נורמאלית הנאותה"ולא ינקטו באלימות מילולית או פיסית היא כמו הציפיה מפרפר שתלשו את כנפיו להתרומם ולעוף ולכעוס על כי אינו עושה זאת שהרי הוא פרפר.ויותר משסותר את דברי כותב הרשימה, דווקא מחזק אותה, אם הם היו במצב רגשי,נפשי,מנטלי כ-"אחד האדם, סביר להניח שלא היו נזקקים לאישפוז יומי או אחר הלא כן? והציפייה כי יתנהגו בנימוס ובקורקטיות שקולה רק מראה עד כמה אטומים המטפלים ,(לא כולם כמובן אני מכירה בכך שלא מעטים מן המטפלים אכן מגלים אהדה וסימפטיה וחמלה אנושית כלפי מטופליהם, אולם לא כולם באים למקצוע הטיפולי הזה בשל היות ליבם מלא חמלה אנושית או כי נכמר ליבם כלפי אלה שאיתרע מזלם ונקלעו למשבר אישי כה עמוק והם מתקשים להחלץ ממנו בכוחות עצמם (הבה נודה על האמת, כולנו נקלעים למשברים אישיים קלים יותר או קשים יותר זה לא פוסח על איש מאיתנו, אולם לא כולנו נחלצים ממנו בכוחות עצמנו או בסיוע ובתמיכה של הסובבים אותנו יהיו זה משפחה או חברים(לעיתים אנו נקלעים למשברים נפשיים עמוקים דווקא בסיועה הנדיב מאוד של המשפחה,או אלה הקרובים אלינו ביותר)
יחד עם זאת,שמתי לב כי בעת האחרונה מופיעים בתקשורת לא מעט סיפורים על אלימות של מטופלים כלפי מטפליהם בבתי חולים,אלימות של תלמידים כלפי מורים,וכד',כאשר האצבע המאשימה מופנית כלפי אלה שנקטו באלימות מבלי לבדוק מה גרם לכך ומהו החלק והאחריות של הצד המותקף בתהליך, עכשיו ברור לי כי מייד יקפצו כנגדי ויאמרו לי שאני מאשימה את הקורבן ואני שואלת האמנם?האמנם הצד המותקף הוא הקורבן? או שאולי במשך תקופה ארוכה מאוד אולי יותר מדי ארוכה,הוא היה המקרבן בסיפור מתוך ניצול כוחו המקצועי והסמכות שניתנה לו מתוקף תוארו,עמדתו,מקצועיותו ,ולא הותיר לקורבנו שום דרך אחרת להפסיק את האלימות (המילולית או ההתנהגותית אלימות פנים רבות לה לאו דווקא כשהיא מתבטאת באופן קיצוני כמו אלימות פיסית) הצד המטופל אפריורי בא מעמדת נחיתות הוא בעמדת הנזקק,הנצרך,צריך להיות שוחר ומודע לכבוד האדם באשר הוא על מנת להתגבר על תחושת הכוח והעליונות שחש המטפל או בעל הסמכות על מנת להתגבר על יצר העליונות שהסיטואציה מעוררת,עתה שוב יקפצו כנגדי ויטענו שהמטפלים (או המורים או בעלי הסמכות) למדו שנים רבות בדיוק את זה איך לא לתת לסיטואציה לעלות להם לראש,ולכן הם מקצועיים ותמיד נוהגים במקצועיות עניינית, תשובה מעין זו נאמרת כאשר הם יודעים מראש שבמקרים של אלימות פיסית אהדת הקהל תהיה נתונה מראש אליהם שכן כולנו שוללים התנהגות אלימה כל שכן כאשר ביטוייה הם אלימות פיסית ,אנחנו כולנו אנשי כבוד(כמו ברוטוס?)והגיון וכולנו נגד אלימות וכל ביטוי של אלימות פיסית וכולנו דוחים אותה ומטילים סנקציות על מי שנוקט בה באופן גורף,בעיקר אם היא מופנית כלפי אנשי מעלה וסמכות,כאילו העירעור על הסמכות מערער סדרי עולם ומטיל בו כאוס, האמת נכון הדבר העירעור על הסמכות אכן מערער את סדר העולם ההירארכי, מי שמאמין בתוך תוכו בהרארכיה גם אם כלפי חוץ יטען כי הוא בעד עולם שוויוני, מי שבעד עולם שוויוני שבו אין יחסי הרארכיה לא ידחה על הסף ויגנה אלימות בביטויה הפיסי באופן אוטומאטי אלה יחקור ויחקור לעומק למה זה קורה בחברה שלנו לעיתים כל כך תכופות,יותר מדי תכופות .
וכל זה לא נאמר מפני שאני בעד אלימות נהפוך הוא בגלל שאני לא רוצה לחיות בחברה אלימה אני טוענת צריך לבדוק לעומק את שני הצדדים של המטבע,הן של בעל הסמכות(איזה פרובוקציה הוא עורר,או עד לאיזה גבולות הוא מותח את הכוח שניתן בידיו מה ההבדל בין סמכות ובין מרות?)
ועוד נקודה למחשבה,כשהם רוצים לעורר את אהדת הקהל בעלי הסמכות תמיד מנופפים במקצועיותם,בתאריהם,במעמדם ההירארכי,ובגינוניהם נטולי הרבב
כשהם מפשלים בגדול הם נזכרים שיש להם דם אדום וטוענים שהם "רק בני אדם" (זה מה שאמר השופט ששלח אדם חף מפשע למאסר עולם,זה מה שיאמר רופא שפישל ובמקרה הטוב הפך אדם פחות או יותר בריא לנכה או פשוט המית אותו בשגגת הטיפול הרפואי וכך מורים וכך בעלי סמכות רבים) לפתע הם נזכרים שלא רק שהם בני אדם הם גם בני תמותה.
גם אותי אשפזו בכפייה ללא הצדקה 4 חודשים ו4 ימים מעצבן שמאשפזים במחלקה סגורה ללא הצדקה אבל אתה אשם מדוע לא פנית למחלקה פתוחה בבית חולים כללי