עצומה להתארגנות עובדי ועובדות הארגונים לשינוי חברתי ולמניעת פיטורים

אשרת מימון

עצומה להתארגנות עובדי ועובדות הארגונים לשינוי חברתי ולמניעת פיטורים  המשבר הכלכלי מגיע גם לפתחנו.   כולנו חשים היום על כתפינו, גם בארגונים לשינוי חברתי, את הקושי הכלכלי ואת החשש העמוק מקריסה ארגונית ואולי אף אישית. זוהי שעת מבחן לכולנו. לארגונים ולעובדים והעובדות בהם.   פעמים רבות מצאנו עצמנו מוחים נגד מה שהוצג כ"צעדי התייעלות" על ידי פקידי משרד האוצר, או כ"תהליכי הבראה" על ידי מעסיקיםעתה נשמעים לא אחת נימוקים אלו גם בארגונים לשינוי חברתי, ולעתים אף לקראת פיטורים מתוכננים.     מבלי להתעלם מהקושי הכלכלי שבפניו נמצאים היום הארגונים, ולא מתוך עצימת עיניים,  אנחנו מאמינים שניתן למצוא פתרונות יצירתיים רבים אחרים, בטרם פיטורין   מתוך תחושה עמוקה של שותפות לדרך,  עתה הוא הזמן בו עלינו, בארגונים לשינוי חברתי, להציג דרך אחרת . "נאה דורש נאה מקיים".    עלינו לקרוא לפתרונות המציבים בבסיסם סולידריות וערבות הדדית, מתוך אמונה שאין המדובר במלים גבוהות ריקות , אלא בכאלו שניתן ליצוק להן תוכן כל העת.      לכן, אנחנו, עובדים, עובדות, מנהלים ומנהלות בארגונים לשינוי חברתי, קוראים לכל הנהלות הארגונים לשינוי חברתי:

  • לעמול, לשקוד ולהתעקש על מציאת פתרונות למשבר הכלכלי, גם אם מורכבים, גם אם קשים, לפני הבחירה בפיטורין.  
  • לקדם ולחזק התארגנות עובדים בארגון 
  • לפעול מראשית הדרך ביחד עם נציגות העובדים, לאיתור הפתרונות האפשריים.
  לחתימה על העצומה לחצו כאן:    http://www.atzuma.co.il/petition/nopiturim/1/

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. רותי לביא

    אני רואה בעצומה דבר חשוב ומבורך ןאף חתמתי עליה אבל… שמתי לב שמעליה, באתר עצומה – ישנה "פרסומת" נגד העסקת מהגרי עבודה ללא היתר –
    לחתום על העצומה ולהיות בעד שינוי חברתי לדעתי לא הולך יד ביד עם מסעי ההפחדה של "משטרת ההגירה" ודומיהם ואסור להתייחס לפרסומים כאין אלה כמשהו מובן מאליו שיכול ללוות איזושהי קריאה לשינוי חברתי
    הפרטים הקטנים האלה שההתעלמות מהם הופכת לחלק ממציאות מובנת מאליה – הם שבונים את הטירוף חסר האנושיות שמתבטא גם במדיניות הכלכלית-חברתית והתפיסת העולם המנחה אותה
    שימו לב

  2. עידית

    רותי לביא היפנתה את תשומת עינינו ולבנו לעניין חשוב ביותר : הפרסומת המפחידה והמגעילה של משטרת ההגירה נגד העסקת עובדים זרים (בשעה שחברות כוח אדם לא חדלות לייבא חדשים ולעשות רווחים מפיטוריהם). אי-אפשר לקרוא להתארגנות נגד פיטורים ולפסוח על הציד שעורכים משרד הפנים ומשטרת ההגירה על מהגרי עבודה, שרובם היו בעלי אשרות אך נפלו קורבן לחוק הכבילה.בג"ץ הורה כבר לפני שנתיים לבטל את חוק העבדות הזה, אך מי שם לב להוראות בג"ץ? הציד על עובדים זרים עלול להסתיים בציד על עובדים ישראלים שיעזו למחות הל פיטוריהם.

  3. אשרת מימון

    צודקת בהחלט. אני אנסה לבדוק אם ניתן להשמיט את הפרסומת הזו. מדובר באתר אינטרנטי שאינו בשליטתנו, שבאמצעותו מנוהלת העצומה, אבל בכל מקרה אבדוק אם ניתן לעשות משהו בנדון.

  4. שרי

    רבות מאיתנו הצטרפו להנהלות ולוועדים של ארגונים מתוך רצון לתרום ומתוך נכונות להתנדב למען המטרה המשותפת שבשמם הוקמו התנועות והארגונים שלנו.
    אף אחת מאיתנו לא חשבה שהיא תצטרך לדון באופן כל כך עמוק וקשה בפיטורים של חברות ושל נשים יקרות לנו. חשוב לי להזכיר שמבחינה חוקיתחברי הוועדים הנם אחראים לגרעונות שעלולים להיווצר כתוצאה ממחסור בכספים- דהיינו, גירעון של עמותות עלול בסופו של דבר ליפול כחוב אישי על חברי הועד אשר למעשה עובדים בהתנדבות גמורה וללא כל שכר או תמורה.
    לכן אין זה נכון להציג את היחסים שבין העובדים בעמותות לבין הועד המנהל כיחסים של עובד ומעביד במגזר הפרטי או הציבורי, זאת כיוון שאין רווח בפעילות של הארגון (ולכן כמעט שאין דרכים לקצץ ולייעל כמו בשוק הפרטי) ומצד שני, הערבויות ותזרים המזומנים של הארגונים הם קטנים במיוחד.
    אין לי ספק שהרבה מאוד עובדים עומדים בפני פיטורים. שיטת העמותות שהינה ביטוי למדיניות ההפרטה היא המקור לכך.
    עלינו להחליט אם להטיל על המדינה לחזור ולהעסיק את העובדות המדהימות של הארגונים או לחילופין, האם ניתן באופן הדרגתי לחשוב על מערכת מקבילה שתאפשר שכר הוגן גם לפעילות ציבורית, קהילתית ופוליטית שאינה במסגרת הקיימת של רווחה/ מוסדות ממשלה.