עצומה נגד הצעת החוק לאיסור על ציון יום הנכבה
ביום א' (24.5.09) התפרסם כי הממשלה תומכת בהצעת החוק של ח"כ מילר מישראל ביתנו, הקובעת כי יש להעמיד לדין פלילי את כל מי שיציין את "יום הנכבה", ולגזור עליו עד שלוש שנות מאסר. ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה להעלות את ההצעה להצבעה בכנסת עוד השבוע. מתוך 11 שרים, רק שניים התנגדו להצעה.
לא נשאר לנו הרבה זמן להתנגד. המדינה מדרדרת לכיוונים אפלים, ואסור, פשוט אסור, שחוק כזה יעבור בכנסת. זה לא הזמן לשבת בחיבוק ידיים. לפני שנשים לב, יעברו כאן עוד חוקים פשיסטיים ביסודם, שישללו מכולנו זכויות יסוד שהן נחלת כל אזרח במדינה דמוקרטית.
הצעת חוק זו רומסת ברגל גסה את העקרונות שעליהם מושתתת מדינת ישראל.
במגילת העצמאות נכתב:
"מדינת ישראל…תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות…ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות".
ממשלת ישראל גם אישרה את הנוסח של ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם, שבסעיף יט שלה נכתב:
"כל אדם זכאי לחירות הדעה והביטוי, לרבות החירות להחזיק בדעות ללא כל הפרעה, ולבקש ידיעות ודעות, ולקבלן ולמסרן בכל הדרכים וללא סייגי גבולות".
הצעת החוק שהעלה ח"כ מילר מתעלמת משני המסמכים האלו, כמו גם מפסקי דין רבים שניתנו בבתי המשפט בארץ, ושביססו את חופש הביטוי כזכות יסוד מתוקף חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. איסור על ציון יום הוא הגבלה קיצונית על חירויות אלו ללא הצדקה ראויה. מובן שיש לאסור על כל גילוי אלימות ביום זה, כמו בכל יום אחר, והחוק הפלילי אוסר ממילא על הסתה נגד המדינה ועל גילויי אלימות מכל סוג. הצעת החוק של ח"כ מילר לא נועדה למנוע אלימות או הסתה. היא נועדה לשלול זכויות אדם בסיסיות.
זו לא הפעם הראשונה שחברי כנסת מנסים להעביר חוקים בלתי דמוקרטיים בעליל. אסור לנו לתת לזה לקרות. גם אם סביר שבג"ץ לא יאשר חוק כזה, חשוב שיישמע כאן קול שפוי, של כל מי שמפחד לחיות במדינה שבה חוק כזה בכלל עולה לדיון.
אל תטעו- זו לא שאלה פוליטית. זה חשוב מכך- מדובר בזכות היסודית של כל אחד מאיתנו לחופש הביטוי. חשוב שתצטרפו למחאה הזו כדי להביע שאט נפש מחוקים דיקטטוריים שיוליכו את המדינה למקום אפל מאוד.
לחתימה על העצומה: http://www.atzuma.co.il/petition/aditayar/1/
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.

זוהי יוזמה מסוכנת למדינה יותר מהפצצה האיראנית. בכל הנוגע לאיראן עלינו להתמודד עם מדינה אחת ומשטר ארור אחד, בעוד שקבלת חוק המונע מבני אדם לגלות צער על כאבם יעמת אותנו גם עם העולם הנאור. אני מבין איך שהוא, בקושי רב, גילויי פטריוטיזם קיצוני. הרוג אותי הרוג ואיני מבין עד כמה נבחרי ציבור יכולים להיות כל-כך סומים, מסוממים וחסרי תבונה.
אני לא בא להכליל את כל העליה הרוסית כפשיסטית אבל מי שאמור ליצג אותם ויש על ראשו חמאה שלא יצא לשמש כאשר העלה ח"כ אלכס מילר מישראל ביתינו את הצעות החוק הפשיסטיות שלו הבנתי שבמלחמה כמו במלחמה הכל מותר. התחלתי להריץ ספינים על התיעדוף הזוועתי של העולים האשכנזים הרוסים בשנות ה 70 על פני המזרחים שהיו אז כבר דור שני למצוקה שהופלו בצורה מזוויעה במה שנוגע לשויון בהזדמנויות. העליתי גם את הנושא שגוים מחבר המדינות ובני זוגם הם המנוע להצפה של הפשיזם. כתבתי הודעה בפורום פוליטיקה עולמית בתפוז http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1189&MessageId=130005223 וקיבלתי תשובה שרציתי לקבל http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1189&MessageId=130010777 כדי שקישורים לא יעלמו ההודעות תועדו וצולמו http://abudysety.blogspot.com/2009/05/blog-post_26.html http://abudysety.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
אני לא בא להכליל את כל העליה הרוסית כפשיסטית אבל מי שאמור ליצג אותם ויש על ראשו חמאה שלא יצא לשמש כאשר העלה ח"כ אלכס מילר מישראל ביתינו את הצעות החוק הפשיסטיות שלו הבנתי שבמלחמה כמו במלחמה הכל מותר. התחלתי להריץ ספינים על התיעדוף הזוועתי של העולים האשכנזים הרוסים בשנות ה 70 על פני המזרחים שהיו אז כבר דור שני למצוקה שהופלו בצורה מזוויעה במה שנוגע לשויון בהזדמנויות. העליתי גם את הנושא שגוים מחבר המדינות ובני זוגם הם המנוע להצפה של הפשיזם. כתבתי הודעה בפורום פוליטיקה עולמית בתפוז http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1189&MessageId=130005223 וקיבלתי תשובה שרציתי לקבל http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1189&MessageId=130010777 כדי שקישורים לא יעלמו ההודעות תועדו וצולמו http://abudysety.blogspot.com/2009/05/blog-post_26.html http://abudysety.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
יום הנכבה הוא בעיני הערבים יום האסון, הוא היום השנתי שמצוין על ידי חלק מהם לציון הקמת מדינת ישראל ומלחמת העצמאות. יום זה נתפס על ידם כאסון לאומי עקב הפיכת מאות אלפים מהם לפליטים והרס מאות מיישוביהם. הערבים, אזרחי ישראל עובדים בארץ, משלמים מסים, רוכשים השכלה ומקנים לילדיהם חינוך. מקבלים שירותי רפואה ובריאות מהטובים בעולם ווכל מה שמדינת ישראל כמדינה דמוקרטית מקנה לתושביה. האם לנוכח כל זאת יש להם זכות בעת ובעונה אחת להתאבל על עצם קיומה של מדינת ישראל? ואם כן, מדוע הם חיים כאן? מדוע הם בוחרים לחיות את חייהם כאן ולא במדינה ערבית אחרת? באוניברסיטאות ובמכללות בארץ לומדים צעירים ערביים רבים. כשבנינו משתחררים משירותם הצבאי הם כבר סיימו לפחות תואר ראשון. הצעירים הערבים: רופאים, רוקחים ועוד. עובדים בבתי חולים ובמרפאות רבות ברחבי האר. האם זוהי נכבה עבורם? בשטחי מדינת ישראל,בכפרים ערביים רבים נבנים בתים רבים ע"י ערבים להם, לבניהם ולבני בניהם. דירות פאר על קרקעותיה של מדינת ישראל. הם ובניהם יתגוררו שם במשך שנים ויגדלו דורות רבים. אז מה להם להלין? כל אחד מאיתנו חוסך במשך שנים ארוכות כדי שיוכל לעזור לילדיו. ילדינו לוקחים משכנתאות ענק כדי לקנות דירת 3 חדרים בשיכון לזוגות צעירים. למה מדינת ישראל צריכה לאפשר תופעות כאלה? ערביי ישראל נוהגים בכפיות טובה כלפי מדינת ישראל. מבחינתם קיומה של מדינת ישראל היא אסון ומבחינתי ההתנהגות של האוכלוסיה הערבית היא אסון.
מעניין לבחון כיצד העצומה על חלוקת המשאבים בתוך (חד) התרבות כחלק ממדיניות משרד התרבות בכלל ובמפעל הפיס בפרט הוספה בצד שמאל של האתר. ועצומה על הנושא של זכרון הנכבה הושמה במרכז האתר. זה לא במקרה גם מספר המגיבים הגדול לעצומה השנייה ומספר המגיבים הקטן לעצומה הראשונה. כנראה אי אפשר לבקש מקולות השמאל המתהווה באתר להתארגן סביב רב תרבותיות ותרבות מזרחית ולכך אין עדיין לגיטימיות. אך ישנה לגיטימיות להעמד סביב הלאומיות הפלסטינית וזכרונה. אני לא כותב את דברים אלו כדי להפריד בין הקטגוריות, אלא דווקא ההפך. לדרוש את החיבור הראוי בין מחשבה רב תרבותיה על כל חלקיה בישראל. ומתוך הבנה שהשונות וההבדל בתוך הלאומיות היהודית תוכל להביא להכרה של שונותו של בעל הלאומיות האחרות. אבל תהליך הפוך יוביל להפרדה בין הרצון להתאחד למען שמאל רב תרבותי ודו לאומי.
מערכת היחסים בין העולים המזרחים למדינה הוא כואב וטעון ראו את ספרו של שלמה סבירסקי "לא נחשלים אלא מנוחשלים". הסמל שנחרת לדראון עולם הוא סוף שנות ה 60 תחילת שנות ה 70 כאשר העליה שהיתה ברובה אשכנזית מברית המועצות התקבלה בחום ובפועל קיבלו דירות חינם,לוקסוס חינם ומכוניות חינם כאשר הדור השני למצוקה של העולים המזרחים קיבלו קדחת.נכון שהעולים קנו את הדירות והמכוניות בהלואות שקיבלו אבל אז כבר ידעו שמדובר למעשה במתנה בגלל שסיפור האינפלציה והריבית הנמוכה ידוע כבר אז. מיותר לציין שהותיקים שחלק גדול מהם סבל במעברות לא זכה לתנאים להם זכתה העליה האשכנזית. מיותר לציין שעוד בשנות ה 50 וה 60 חלק הארי של האשכנזים הופנה למרכז וחלק הארי של המזרחים הופנה לפריפריה. זה היה הרקע לפריצת מרד הפנתרים שבין אם זה מוצא חן בעיני מישהו ובין אם לא קיבע את העליה הרוסית כשמן שנוסף למדורת הקיפוח. העלה שהחלה בסוף שנות ה 80 הביאה איתה מאות אלפים של לא יהודים שיחד עם קרובי משפחתם היהודים מספרם נאמד בהערכה גסה בין חצי מיליון למיליון. קמה ישראל ביתינו בעזרת אותם גויים והחלה בסיסמאות פשיסטיות של "אין נאמנות אין אזרחות" ו "איסור ציון הנכבה" לא מספיק שהקפיצו את האשכנזים הרוסים מעל ראשינו ונתנו להם יותר הזדמנויות ועכשיו באים לא יהודים מאוקראינה שמחפשים כרטיס כניסה לחברה בישראל דרך שפיכת שמן למדורה בין הרב היהודי למיעוט הערבי . אלכס מילר היזהר
גם כותב העצומה, וגם המגיב בן ה 84: נא להתעורר ולבדוק את המציאות סביבכם. * מגילת העצמאות נחשבת באופן רשמי באתר זה, כמו גם בלא מעט מקומות אחרים, למסמך פשיסטי, גזעני ומתועב. הצדקה לפשעים כנגד האנושות. * פשעים אלו בוצעו בראש ובראשונה על ידי יהודים, ישראלים, בשנת 1948 – כך שהיום הם היו, בקלות, בני 84. ועל כן, באמת ובתמים, אני לא מבין מה העצומה הזו עושה פה. היא לא מתארת את ישראל כרוע רדיקלי ? הלו…
ט"ו הליצנים של ליברמן ושר הליכוד שגדל כבנו של כומר פרובוסלאבי הם דוגמא להשפעה של משטר הקומוניזם הסטליניסטי על חלק מהעולים מרוסיה. זו התרבות שהם מביאים אלינו כשהיא מעוותת על פי מרשם 1984 .צפו להפתעות נוספות מהפוחזים שהבטיחו לבוחריהם גיור מהיר ובחרו בנאמן החרדלי כנושא הדגל. לכנופייה הזו אין אלהים . הבוקר קראתי שגם אוריאל לין סוחר העבדים תומך בחוק המטומטם הזה ועל כך נאמר הלך הזרזיר אצל העורב. אינני חותם על העצומה משום רצוני העז לראות כיצד כופים חוק במדינה בה אין שלטון חוק.
תודה לכם ממשלות ישראל וכנסותיהן לדורותיהן על ש… הרסבתם את הארץ היפה שבה נולדתי וגדלתי ועל שהפכתם את המדינה למסואבת, מצורעת ואנטי אנושית.
מכתב לליברמן ליברמן, הגיבור הציוני הגדול, שרוצה לגרש את הערבים, וכל מי שאיננו ציוני, ואינו נאמן למדינה. לתנועה האיסלמית, לנשיא, לראש הממשלה, לשר הביטחון, שר משפטים, שר הפנים, רמטכל, חברי כנסת, עיתונות, ואנטישמים ציונים גזענים שונאי ערבים, מכחישי שואת הפלסטינים – הנכבה. אדון ליברמן, הגיבור הגדול ביום שישי, 15.5.09, השתתפתי בכנס של התנועה האסלאמית, בכפר כנה. לציון יום השנה ה61 של השואה הפלסטינית, הנכבה. נראה אותך, גיבור גדול, שתגרש אותי. ליפני שתתחיל לגרש ערבי אחד, תצטרך לגרש קודם אותי, ועוד אנשים שחושבים כמוני. אותי יהיה קל לגרש, משום שהתאסלמתי. התאסלמתי בשנת 1974, 4 שנים אחרי התאונה, כמחאה ונקמה, וכאקט פוליטי, בגלל כל מה שמדינת ישראל, הפושעת והגזענית עשתה לי, לערבים, לבדואים, ולעמים אחרים, שסיפקה נשק ויעוץ צבאי לרודנים שטובחים בעמם. (ראה באתר שלי). כמו שהיטלר לא הצליח להשמיד את היהודים, כך גם אתה, וחבריך הפאשיסטים והגזענים, פושעי המלחמה, שידכם מגואלות בדם, לא תצליחו לגרש ולדכא את ערבים. פלסטין ידעה בעברה כובשים זרים רבים, יווני, פרסי, רומי, ולאחרונה, טורקי, בריטי וציוני. כובש בא וכובש הולך, אך פלסטין תישאר לעד, חופשית מכל כובש זר. יבוא יום, ופלסטין תקיא אתכם מקרבה, קולוניאליסטים ציונים ארורים, פושעי מלחמה ומבצעי מעשי זוועה, רודנים מושחתים, רקובים וארורים עד היסוד, סוחרי נשק וספסרי מוות, כשקללת עולם על ראשכם. מצורפים בזאת מסמכים שיעזרו לך לגרש אותי. אתה יכול, בנוסף, לעיין באתר שלי, http://www.cfoopalestine.org . אני מתגורר ברמת גן, רחוב ההגנה 5, דירה 7, מקוד 52262. lshabtay@netvision.net.il מתי תבוא לגרש אותי?. אני מחכה לך! שבתאי לוי שבתאי לא שוכח, לא סולח ולא מוותר!!!
עצומה חשובה, אבל בניגוד לפסקה האחרונה – זוהי בהחלט שאלה פוליטית. הכוונה של הכותבת היא שזוהי לא שאלה של פוליטיקה פרלמנטרית, קרי שראוי שגם מי שמגדירים עצמם "ימנים" יחתמו". יש הבדל בין פוליטיקה פרלמנטרית לפוליטיות
גם בעיני המיקום של שתי העצומות מורה על אי הבנת הקשר הבסיסי בין הפלסטינים לבין היהודים הערבים וזה הכשל הבסיסי של השמאל בישראל יהיה רדיקלי ככל שיהיה. היום נערכה בירושלים משמרת מחאה לציון יום הנכבה בשעה 11:00, בשעה 09:00 התקיימה משמרת המחאה בכנס הפיס על אי תקצוב מוסדות תרבות מזרחים והיעדרותה של הקטגוריה המזרחית מהנוף התרבותי בארץ. חלקנו המשכנו להזדהות עם כאבם של הפלסטיני, אך אף לא פלסטיני או שמאלן אשכנזי לא בא להזדהות עם כאבנו. כל כך עצוב שאין הבנה של הקשר בין הבניית זהותה התרבותית של מדינת ישראל כמדינה מערבית לבנה לבין הגזענות והכיבוש. אתמול נתקלתי במקרה ברשימה המעניינת הבאה של איל ניב: "חייבים להודות שיש אבסורד מסוים בעודף המחקר והעניין הפוליטי בישראל בשלומם וזכויותיהם של הפלסטינים מגורשי 1948 (או מסורבי השיבה ומנושלי הרכוש) לעומת המחקר הצנוע, העניין הפוליטי השולי, והעיסוק הדיפלומטי ה-כמעט-לא-קיים בעברם של היהודים, חלקם אזרחי ישראל, שגורשו ממדינות המזה”ת." הוא מפרט שם נימוקים מעניינים ביותר. http://eyalniv.wordpress.com/2009/05/06/nakba_as_orientalism/
1.על השאלה מי נולד ראשון בארץ הזו אין מקום להתווכח, די לקרוא בספרי ההיסטוריה. 2.בדבריי לא הבעתי ולו במילה אחת רצון לנשלם מבתיהם. הצעתי להם לחפש את מכורתם באחת ממדינות ערב השכנות, שכן הם אינם רואים במדינת ישראל מדינתם. 3.לא דורשים שבועת אמת ממי שאינו מביע חוסר אמון במדינה בה הוא חי. בה נולדים ילדיו והוא זוכה לכל. כן לכל. לכי לבתי החולים ברחבי הארץ ותיווכחי במו עינייך ברופאים, אחים ואחיות, מתמחים ועוד עובדים במקצועות הפרה-רפואיים מהמגזר הערבי. איני רואה בזה כל פסול, אבל זו עובדה שאינך יכולה להתעלם ממנה. הצבא לא רוצה בהם ובצדק. אולי אינך יודעת אולם רבים מהערבים עושים שירות לאומי וזוכים להטבות כספיות. אולי לא בצבא וזה אף צודק. לא הייתי רוצה שלצד בני וחבריו הלוחמים בסיירת ישרתו צעירים ערביים. לעולם אין לדעת לכיוונו של מי הם יכוונו את נשקם. 4.נטורי קרתא? רוסים? אלה אינם רלבנטיים למאמר זה. לו היו הם נושא המאמר הייתי מגיבה. תגובתי התייחסה לנושא המאמר – יום הנכבה. 5. זה מאוד גבוה ואינטליגנטי לתמוך בשיוויון אולם בפועל לשיוויון האמיתי הם זוכים משלטונות המדינה: לימודים אקדמאיים, קצבאות מביטוח לאומי: הבטחת הכנסה, נכות, אבטלה, מזונות, ניידות, שירותים מיוחדים, שירותי רווחה. שירותי רפואה שווים לכל נפש. החוק אינו מפלה אותם בכך. כדאי שתבדקי את דברייך. .
תודה על תגובתך. תקצר היריעה כאן מלפרט את תגובתי. אני מרגישה שדעותינו רחוקות מאוד זו משל זו ברמת העקרונית ובנקודת המוצא הבסיסית של מחשבותינו על החיים כאן. יחד עם זאת אני רוצה להוסיף כי לעתים קרובות בעודי קוראת את המאמרים והדעות כאן (ולא כולם), יש בי תחושה שהם נכתבים על בסיס נוחות בלתי נסבלת שבשיח הזה. אני לא דתייה ויש להניח כי גם לעולם לא אהיה, אולם גם אם אתנתק משורשינו היהודיים והתנכיים הרי שכל מדינה ברחבי העולם, אשר לה חוקים ושלטון מסודרים שואפת לשמור על המבנה שלה, על הקיום שלה, על הבטחון של אזרחיה. למה למדינת ישראל אסור לעשות זאת? ומדוע אני שואלת זאת? משום שמבחינתי אזרחי ישראל הערביים מהווים במידה מסוימת סיכון ליציבותה של המדינה. ואם תרצי אוסיף את הרוסים הנוצרים וכו` וכו`. אני חוזרת ומדגישה את הערבים משום שזה הנושא שהועלה כאן לדיון. ושוב אחזור בקצרה כי מה שמקומם יותר מכל הוא שהם זוכים לכל מה שכל אזרח במדינה מקבל ולמרות זאת יש להם את החוצפה לציין יום אבל. אין שום מדינה בעולם שהיתה מאפשרת להם לנהוג כך.
ליעל,אכן הייטבת לנסח,דעותינו אכן רחוקות ונקודות המבט שלנו על המציאות בארצנו שונה,ונכון במסגרת הדיאלוגים הקצרים שניתן לנהל באתרים אינטרנטיים קשה לרדת לעמקם של מחלוקות וליישב אותן,ועל כן אני מבקשת לנצל את הבמה שניתנת לי כאן באתר ולהציע כי, עוד לפני שממשיכים לנהל שיח חיצוני עם הפלשתינאים יש לנהל ראשית לכל שיח פנימי ביננו לבין עצמנו,ולהגיע לכלל הסכמות פנימיות ,אני מבקשת להציע מעל במה זאת,כי כל התנועות החוץ פרלמנטריות מן הימין ומן השמאל יתחילו לקיים כנסים ודיונים על מנת לברר לעצמנו מה אנחנו רוצים מעצמנו בעניין של הסכסוך הישראלי פלשתיני ומה אנחנו רוצים ואם מה שאנחנו רוצים אכן ניתן ליישום במערכת היחסים הפנימיים ביננו הישראלים-יהודים והישראלים הלא יהודים כאזרחי המדינה.ואני מקווה שהדיאלוג שיתפתח לא יהיה במתכונת של הדיאלוגים שנוצרו כאן עד כה בה כל צד הפליא את מכותיו המילוליות בצד שכנגד וחזר נינוח ושמח וטוב לבב אל הסקטור שממנו הוא בא הדיאלוג הילדותי הזה הגיע הזמן כי יעבור מן העולם שכן לעניות דעתי הבלתי קובעת אם אנחנו לא נחליט החלטות פנימיות הכוללות את כל הסקטורים יבואו מבחוץ ויכתיבו לנו את סדר היום שלנו,(ארה"ב, האיחוד הארופאי,למשל) ואחת הדרכים שלי לפרש עצמאות זה היכולת להיות מסוגל לקבוע סדר יום עצמאי ולא לחכות שיכתיבו לך אותו ויאנסו אותך למלא אותו,מה גם שזה בלתי אפשרי לדעתי לנהל משא ומתן ולהגיע להבנות עם העולם החיצוני אם אין סדר יום פנימי,זה נכול לדעתי לבני אדם כאינדבדואלים וגם כקולקטיב.ישראל בת 61,כבר לא פרגית צעירה,הגיע הזמן שנגלה בגרות ונגיע ליישוב מחלוקות פנימיות ביננו כדי שנהיה מסוגלים ליישב גם את החיצוניות.