מחסום ווטש

הבלוג של "פורום להעסקה ישירה" מספר על חסימת הכביש היום באוניברסיטה העברית, בעקבות ניצול עובדות הניקיון על ידי חברות הקבלן בקמפוס ופיטורים של שלוש מהן:
"אנחנו, בפורום העסקה ישירה, מאמינים שלא רק הקבלן הנצלן אחראי לעוול, אלא גם אוניברסיטה גדולה וחזקה שמאפשרת את הניצול בכך שהיא חותמת שוב ושוב על מכרזי הפסד, שמחייבים את הזוכים בהם לנצל עובדים או להפסיד כסף (נחשו במה הם בוחרים), אוניברסיטה שעוצמת עיניים ומכסה אוזניים מול הניצול.
"לא היתה לנו ברירה. היינו חייבים להעיר אותם. אז היום בבוקר חסמנו את הכניסה לאוניברסיטה. לא חסמנו כי לא אכפת לנו מאנשים שצריכים להגיע לעבודה וללימודים בזמן, אלא חסמנו כי כל עוד בן-ששון והנהלת האוניברסיטה ימשיכו להגיע לעבודה כרגיל וללא הפרעה, הזכויות של העובדים ישארו מאחורי שער נעול. בכל זאת, מה היא שעה של המתנה – לעומת שעות על גבי שעות של עבודה שעובדי הקבלן בקמפוס לא מקבלים שכר תמורתן?"
בעקבות ההפגנה, נכתב בעמוד הפייסבוק של "קמפוס לשלנו", הודיעה ההנהלה על שיחת בירור עם הקבלן.
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך 16 שנות קיומו של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים התורמים מכשרונם לאתר והקהילה שנוצרה סביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
על מנת להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, ועל מנת להמשיך ולפתח את האתר בערבית, שעם קוראיו נמנים רבים ממדינות ערב, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם.
תודה רבה.

http://www.youtube.com/watch?v=HK2reKzyx_k
יישר כוח
לקבוצת הסטודנטים הקטנה שקמה ועשתה מעשה ו…התיישב) מגיעה תשואת חן חן, רק שמיעוט המשתתפים בפעולה מעיד שוב ושוב עד כמה רופסת היא תודעת המחאה בקרב ציבור הסטודנטים בישראל. ורק לקנא בעמיתיהם בצרפת.
קבוצת הסטודנטים המונה למעלה מ 30 איש היא ברובה חלק מפעילי כוח לעובדים באזור ירושליים המונים כמה וכמה עשרות. כמותם ישנם פעילים במספרים דומים בחיפה בת"א וגם בדרום. העובדות עצמן מצויות במהלך התארגנות בכוח לעובדים שיש בו למעלה מ 5000 חברות וחברים. אז אם אתה רוצה לעזור בבקשה. אם אתה רוצה לקטר למה בצרפת יש מסורת שמאל מפותחת יותר ממש לא ברור לי למה זה טוב. מי שאדיש בכל מקרה לא שומע אותך וכנראה שגם לא קורא את העוקץ.