רק ל-50% מבני ה-17 יש בגרות

רק 79.8% מגילאי 17 לומדים בי"ב, רק 39.5% יכולים להתקבל למוסד אקדמי ונתונים נוספים בדו"ח החדש של מרכז אדוה
אתי קונור-אטיאס והאלה אבו-חלא
  1. בשנת 2009, רק 46.1% מבני/ות ה-17 בישראל היו זכאים לתעודת בגרות; פירוש הדבר שיותר ממחצית מבני/ות ה-17 – 53.9% – לא קיבלו תעודת בגרות.
  2. 14.4% מתעודת הבגרות לא עמדו בדרישות הסף של המוסדות האקדמיים, כך ששיעור הזכאים היכולים להתקבל ללימודים אקדמיים הוא 39.4% מקבוצת הגיל.
  3. במבט כולל על גילאי 17 עולה כי רק 79.8% לומדים בי"ב; 46.1% משיגים תעודת בגרות; ורק 39.4% יכולים להתקבל למוסד אקדמי.
  4. בפועל, לא כולם יגיעו ללימודים אקדמיים: מתוך מסיימי י"ב ב-2001, רק 32.4% הגיעו לאוניברסיטה או למכללה אקדמית עד 2009.
  5. מאז 2005 יש ירידה בשיעור הזכאות לתעודת בגרות. יתכן שחלק מן "הפטנטים" השונים שבהם משתמשים שרי החינוך כדי להעלות במהלך הקדנציה שלהם את שיעור הזכאות – הגרלות והקלות למיניהן – הפסיקו לפעול.
  6. שיעור הזכאות הגבוה ביותר נרשם ביישובים המבוססים – 66.0%; השיעור הנמוך ביותר נרשם בקרב הבדואים בנגב – 29.4%. בעיירות הפיתוח עמד שיעור הזכאות על 47.3% וביישובים הערביים – על 34.4%.
  7. ככל שהיישוב הוא בעל רמת הכנסה גבוהה יותר, כך עולה גם שיעור הזכאות לתעודת בגרות.

הדו"ח המלא

בא.ה לפה הרבה?

נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.

כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!

תודה רבה.

donate
כנראה שיעניין אותך גם:
תגובות

 

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

  1. סתם אחד

    הרי כיתה י"ב מסיימים בגיל 18… הרוב הגדול של בני ה- 17 נמצאים עדיין בי"א, ושם כמובן שלא תהיה זכאות לבגרות.

    מעבר לכך, הכללת אוכלוסיות שבוחרות אידאולוגית לא ללמוד לבגרות וכאלו שלומדות לבגרות של ירדן היא פשוט לא נכונה. זה שהם חושבים שזאת אחריות המדינה זה נהדר, אבל יש גם עניין של בחירה אישית וקהילתית.

  2. יהושע רוזין

    הרי הנתון הוא על אלה שכן היו זכאים וזה מספר ידוע לגבי לגבי 2009 לא מדובר על בני ה17 ב2010.

  3. נתן.

    לאלו שידם משגת(או כמו שהם קרויים במחוזותיכם- "אשכנזים שמאלנים מרמת-אביב") רמת החינוך המיתדרדרת אינה משפיעה מאחר ובאמצעות חוגים פרטיים, מורים אישיים,חוגי העשרה,קיטנות באנגליה ושאר פטנטים הם מצליחים להעניק לילדיהם חינוך טוב ולאלו שידם אינה משגת כמו למשל תושבי עירות הפיתוח הנתונים בודאי שאינם מטרידים וזאת מאחר שהם ממשיכים להצביע בהמוניהם לליברמו,ישי,אנסטסיה ושטייניץ שמשתינים עליהם בקשת וימשיכו לעשות זאת מאחר שהם יודעים שהללו נמצאים בביסם.

    אני ידוע שלהזכיר את מר"צ באתר הזה משול להכנסת חזיר לבית מקדש אבל העובדות חיבות להאמר: השנים הטובות ביותר לחינוך בארץ בכלל ובעירות פיתוח בפרט היו בממשלת רבין ז"ל כאשר שריד היה שר החינוך.