חפשו את ההבדלים
חלק מאתנו שמחים בשמחת המצרים ומקווים שיצליחו להביא לדמוקרטיה ורווחה כלכלית. עקיבא אלדר כתב אתמול במדורו "ביקורת גבולות" בהארץ:
הנה, רק לפני שלושה חודשים פירסם משרד החוץ האמריקאי את הדו"ח על מצב זכויות האדם בעולם לשנת 2009. הפרק על מצרים דומה בחומרתו לאלה שקדמו לו… הנה מבחר קטעים מהדו"ח: "שירותי הביטחון עצרו אזרחים באופן שרירותי, במקרים אחדים ממניעים פוליטיים, והחזיקו אותם בכלא תקופות ממושכות בלי משפט… הרשות המבצעת הפעילה פיקוח ולחץ על הרשות השופטת… היחס של הממשלה לחופש ההתאגדות והדת נותר דל… הממשלה מגבילה את חופש הביטוי באמצעות שימוש בכוח, צנזורה ומעצרים… הממשלה סגרה אתרי אינטרנט ועצרה בלוגרים… בתי קפה-אינטרנט נדרשים לרשום את הפרטים האישיים של כל משתמש.
מלבד ההגבלות על האינטרנט, הכל נכון גם לגבי ישראל.
שירותי הביטחון עוצרים אנשים שרירותית באופן מאסיבי ביותר בשטחי 67'. שירותי הביטחון עוצרים אנשים מטעמים פוליטיים באופן מאסיבי ביותר בשטחי 67' ויותר מאחדים – למשל מאות מפגינים בעת ההתקפה על עזה, או מנכ"ל איתג'אה אמיר מח'ול שנידון השבוע לתשע שנות מאסר – בשטחי 48'. שירותי הביטחון מחזיקים עצורים שרירותיים ופוליטיים ללא משפט שנים ארוכות בשטחי 67'. הרשות המבצעת מפעילה פיקוח ולחץ על הרשות השופטת: אנשי שב"כ מורים לשופטים על מעצרים, ומשפטים של אזרחים יהודים התוקפים ערבים נמנעים. היחס של הממשלה לחופש ההתאגדות הוא דל: שביתות מדוכאות באלימות והממשלה וההסתדרות משתפות פעולה למניעת התאגדות אפקטיבית; מוסדות ממשלתיים, כמו האוניברסיטאות, פוגעים בהתאגדות של עובדים; גם בתי המשפט פועלים כנגד זכות ההתאגדות. חופש הדת דל: יהודים לא יכולים להינשא ללא יהודים במסגרת מוסדות המדינה; ישראל מונעת תדיר ממוסלמים צעירים את התפילה באל-אקצה.
האלימות והדיכוי הכלכלי, האזרחי והתרבותי של ישראל רק מתחילים כאן.
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.
בוא נבחון את הטענות:
"אמיר מחול נעצר מטעמים פוליטים"?
ריגול למען ארגון שמוכר בכל העולם המערבי כארגון טרור, זה נראה לך "טעמים פוליטים"?
"מאות מפגינים בזמן עופרת יצוקה"
שוב, טעמים פוליטים? כל אחד יכול לראות את הצילומים של אז מהכפרים הערבים, ומכל ההפגנות האלימות שנערכו בהם. אין שום דבר פוליטי במעצר משתתפים בהפגנה אלימה.
"אנשי שב"כ מורים לשופטים על מעצרים"?
נו באמת, לאנשי שב"כ אין שום סמכות להורות לאף שופט דבר. וגם אם הטענה של ארגונים רדיקלים שהשופטים יותר מדי "ביטחוניסטים" בפסיקותיהם, בין זה לבין לחץ ופיקוח על הרשות השופטת אין דבר.
"משפטים של אזרחים יהודים התוקפים ערבים נמנעים"? את מוכנה לתת דוגמאות על מקרה שבו יש יהודי שתקף ערבי, נתפס, ולא הועמד לדין בגלל לחץ של הרשות המבצעת? או לא נתפס בגלל פעולות של הרשות המבצעת?
"היחס של הממשלה לחופש ההתאגדות הוא דל"?
במקרה הזה את צודקת בכל הדוגמאות שהבאת (מקרים בהם חופש ההתאגדות נפגע), אבל בין זה לבין להסיק שחופש ההתאגדות הוא דל אין דבר.
אפשר להגיד "חופש ההתאגדות הוא מלא, למעט X,Y וZ" (מה שאכן נכתב בדו"ח זכויות האדם של משרד החוץ האמריקאי בנוגע לישראל). אבל אין כל הגיון בלהכליל את היוצא מין הכלל על הכלל.
"חופש הדת דל" בגלל שהנישואים בארץ הם דתיים בלבד? (הבעיה היא לא ש"יהודים לא יכולים להתחתן ללא יהודים", אלא שבני כל דת מחויבים להתחתן במסגרת הדתית שלהם – וכל המסגרות הדתיות של הדתות המוכרות בישראל מגבילות נישואים עם בני דתות אחרות).
בכל אופן גם פה כמו בסעיף הקודם, את צודקת בדוגמא, אבל את מנסה להכליל את היוצא מין הכלל על הכלל.
חופש הדת בישראל מלא, למעט X (הבעיה אגב היא לא בחופש הדת, אלא בחופש מ-הדת).
הפחד הגדול של השלטונות פה הוא שנישאר הדיקטטורה היחידה במזרח התיכון…
..לשיטתך "רק" בגלל שיש כאן אינטרנט חופשי וכל השאר אותו הדבר, ולשיטתי- לא רק..
נחמה פורתא 1 (בעקבות אירועי התקופה האחרונה): נקווה שחלפו להם הימים בהם נציגי השמאל הלא-ציוני והציבור הערבי ניצלו כל הזדמנות להתרפס בפני ה"ראיסים": נאצר, מובראק, אסאד האב, אסאד הבן, המלך עבדאללה, המלך חסאן, קדאפי..
נחמה פורתא 2: מדינה בה כל בלוגר יכול לטעון שהיא דיקטטורית ללא חשש ותוך הזדהות בשמו המלא- כנראה שהיא דמוקרטית.
מזל טוב למצרים שמעזים סופסוף לאחל למנהיג שילך לכל הרוחות, אצלנו (בדיקטטורה הגדולה במזה"ת לדעת הגולשת שירה) זה מותר מקום המדינה.