לנו הורסים, להם נותנים פרויקטים
אירועי יום האדמה בלוד: בעוד שהורסים בתים למיעוט הפלסטיני, יש תנופת בנייה אדירה בעבור המתנחלים בעיר (צילום: נסים מוסק, 29.03)
בא.ה לפה הרבה?
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.

תגובות
מדובר בלוד, עיר במרכז מדינת ישראל.
לא הבנתי, מיהם "המתנחלים בעיר"?
הרי לא מדובר בחברון או בשכם, מדובר בלוד. גם היהודים שגרים בלוד נקראים מתנחלים? אז כל יהודי בארץ – כולל בגבולות 48 – הוא מתנחל עכשיו?
בשונה מסתם תושבים יהדים בערים המעורבות יש יצירת התנחלויות ישיבות וכו' שמטרתן במפורש ,,ליהד" את הערים ולהצר את צעדיהם של הפלסטינים וכמו שמקוה יואל לביא ראש עירית רמלה( עיר ערבית במקור (כפי שמעיד שמה) שהם ילכו לעיירות ערביות ( ויעופו לנו מהעינים).
המגמה של הציונות הדתית להקים ישיבות הסדר ולשלוח גרעינים תורניים לערים המעורבות, יוצרים תסיסה מיותרת אצל התושבים הערבים הותיקים הסובלים ממצוקת דיור. לטענת המתנחלים ההתיישבות בשטחים הכבושים כבר מבסוסת, עכשיו הזמן להתנחל בלבבות.ואכן מצליחים להסית את הלבבות ולהתנחל בורידים.