נשים מצלמות סביבן
צילומי עוסקים בטבע ובנוף. התמונות משמשות אותי לפתח שיח עם הטבע, שנברא על מנת שנוכל ליהנות מיופיו. צילומי הנוף מראים את היופי שבפשטות ומדגישים את אהבת החיים. תמונותיי כמו מפללות לכך שיום יבוא ונוכל להתמקד בטוב שבעולם, במקום להחריבו עם מאבקים ומלחמות.
בתחילת דרכי החלום שלי היה לצלם תמונות קרובות לאמת ככל הניתן. שאפתי לרמה של צילום מקצועי. חשבתי שזה בלתי אפשרי, אבל התעקשתי והשקעתי- הן בצילום מעשי, והן בעיון מתמיד בצילומים מקצועיים. השתתפותי בפרויקט הצילום "נשים מצלמות סביבן" של בית הספר לאמנות מוסררה בשלוש השנים האחרונות אפשרה לי לפתח את היכולות המקצועיות שלי עד לרמה שבה אוכל להביע את רגשותיי ומחשבותיי באמצעות התמונות. צילום עושה לי טוב, נותן לי הרגשה של רוגע ושמחה, וכך גם התמונות שאני מצלמת.
*
במהלך השנה האחרונה התכנסה בבית הספר לאמנות מוסררה קבוצת נשים פלסטיניות לקורס הכשרה ועיון בצילום סביבתי, במסגרת פרויקט נחל קדרון. התערוכה המסכמת של הפרויקט, "יופיין אינו ידוע – נשים מצלמות סביבן", סוקרת את האופן בו משפיע היופי במופעיו השונים והמגוונים, על מהלך היצירה והעשייה של הנשים, ועל הדרך בה שומרות לו הנשים אמונים ונותנות לו ביטוי מצולם.
הנחיה: אסף אלבוחר; תרגום וריכוז הפרויקט: סמאח מסארווה.
התערוכה היא פרי שיתוף פעולה בין ביה"ס לרשות הניקוז ים-המלח וחברת "ניו-קומיוניטי".
התערוכה תוצג בין התאריכים 20.9-29.9, בקומה ה-2 של הגלריה החדשה (רח' הע"ח 9), ימים א'-ה' בשעות 10:00-17:00
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.