פרס שר התרבות והספורט לוורד נסים
-
ורד נסים, החולמים, 2014, צילום
-
ורד נסים, פרח מוגן, 2018, טכניקה מעורבת
-
ורד נסים, שרה לשרה, 2019, צילום
-
ורד נסים, ללא כותרת, 2003, צילום מטופל
-
ורד נסים, ללא כותרת, 2005, צילום
-
ורד נסים, סלפי לוב, 2021, צילום
-
ורד נסים, כוחות משותפים, 2007, צילום
-
ורד נסים, ללא כותרת, מתוך הסדרה היומן, 2013-2008, צילום
-
ורד נסים, אם אספר לכם את קורות חיי, דמעות יוצאות לי מעיניי, 2015, וידאו
-
ורד נסים, אני צריכה להעביר חיים, 2014, וידאו
ורד נסים זכתה בפרס שר התרבות והספורט בתחומי האמנות הפלסטית לשנת 2021. נסים, אמנית רב תחומית שעבודותיה הוצגו בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות בשלל גלריות ומוזיאונים, עוסקת בעקביות בנושאים מגוונים הקשורים לזהות אתנית ומגדרית ולמעמד חברתי-כלכלי.
מרחב הפעולה האמנותי שלה מקיף את בני המשפחה המככבים ביצירותיה, ומסייעים לה בעיבוד שאלות אישיות-פוליטיות שעוסקות במיקום, בהיררכיות, בקונבנציות חברתיות ובניפוצן.
כך כותבת עליה ד"ר סיון רג'ואן שטאנג במסתה "על הפוליטיקה של הניקיון באמנות המזרחית":
"נסים, שצילמה עצמה כפסל החירות בעבודה ליברטי (2015), מאיישת מול אמה את העמדה הפמיניסטית הליברלית, שרואה במרחב הביתי אתר של דיכוי הכרחי, אך היא נותנת לסיטואציה נופך אירוני. בניגוד למסורת החשיבה האירופוצנטרית, המודרניסטית, האוניברסאלית, הלבנה, שהפרקטיקה המרכזית שלה היא דחיית המסורת והקהילה המסורתית, תוך קידוש פעולות של האינדיבידואל הרציונלי, גבר או אישה, באינטראקציה בין נסים ואמה ניכרות מורכבויות, סתירות, ומתחים נוכח עננת הירושה הבידורית, האתנו-מעמדית, מחד, והקשר הסימביוטי, היצרני והיצירתי, מאידך.
בדינמיקה שבין נסים ואמה, שחרור אינו נמצא בהכרח מחוץ למרחב הפרטי ומעבר לעבודת הניקיון, אלא עם נטרול המבט המגזיע. הבת, ורד, כמו מוציאה לפועל את קריאתה של ויקי שירן ו"שוברת קיר". אם, כפי שאלה שוחט הראתה, מיקומה הרווח של העוזרת המזרחית בקולנוע הישראלי הוא בין כתלי הבית, מחוץ לגבולות הזמן הנרטיבי ומרחבי הדיאלוג, נסים משבשת גבולות אלה באמצעות נטרול תכליתה של עבודת הניקיון. היא שוברת, סימבולית, את קירות הבית שאותו אמורה העוזרת לנקות – האם אינה שוטפת רצפות אלא מדרכה ברחוב, מול הבניין בו נסים גרה. היא 'שוברת את הכלים', תרתי משמע, כאשר היא מנקה את הסצנה מנוכחותם – האם אינה שוטפת כלים אלא כפפות (ניקוי)… בהתיקה את פעולת הניקיון מהמרחב הפרטי לציבורי, ניסים יוצרת תנאים להופעתה של אמה לא רק כמי שמאיישת את הזמן הנרטיבי והמרחב הוורבלי הקולנועי; אלא כמי ששוטפת את הזמן והמרחב האלה בקולה."
נימוקי השופטים לזכייתה בפרס: "ורד נסים היא אמנית בינתחומית המשלבת ביצירתה בין צילום לווידאו ארט. עבודותיה בצילום כמו גם בעבודות הווידאו מייצגות חלק בפסיפס של החברה הישראלית ועוסקות בזהות האישה ובדיאלוג עם דמות האב והגבר. בבחירת הנושאים הרגישים ולעתים כואבים לחברה הישראלית כגון רווקות ובחירה שלא ללדת ילדים, נסים מציגה עבודות נוקבות באסתטיקה ראשונית ומייצרת צורך להתעמק ולבחון מקרוב ומרחוק את נושאי עבודתה. בעבודותיה נסים מציבה מראה מול החברה ופורצת דרך בקריאתה לבחון מהי נשיות בחברה הישראלית."
נושאים שהתעקשנו עליהם לאורך שני עשורים של "העוקץ", תוך יצירת שפה ושיח ביקורתיים, הצליחו להשפיע על תודעת הציבור הרחב. מאות הכותבות והכותבים, התורמים מכישרונם לאתר והקהילה שסביבו מאתגרים אותנו מדי יום מחדש, מעוררים מחשבה, תקווה וסיפוק.
כדי להמשיך ולעשות עיתונות עצמאית ולקדם סדר יום מזרחי, פמיניסטי, צדק ושוויון, אנו מזמינות אתכם/ן להשתתף בפרויקט יוצא הדופן הזה. כל תרומה יכולה לסייע בהגדלת הטוב שאנחנו מבקשות לקדם. יחד נשמן את גלגלי המהפכה!
תודה רבה.