• WhatsApp Image 2024-05-19 at 12.49.37
    אקטיב אגרסיב
    על פועלם הטוב של הלוחמות והלוחמים לשינוי חברתי
  • WhatsApp Image 2024-05-19 at 12.56.14
    השאלון
    יוצרות ויוצרים מתארחים בסלון הספרותי של העוקץ

אריק וביבי, שכר מינימום והאמר

איציק ספורטא

אני לא יודע איך אוכל להעביר את השבת, אני מתוח כקפיץ, חושב כל הזמן על מה שיקרה במרכז הליכוד, היוקדמו הפריימריס או לא. ביבי או אריק, אריק או ביבי, איזה שאלה הרת גורל, ממש שאלה שמדירה שינה מעיני. יום שישי שש בבוקר ומה הכותרת ברשת ב` “מחריף המאבק בליכוד”, באמת את מי זה בדיוק מעניין. כל הכותרות בעיתונים עוסקות בנושא וכך גם כל תוכניות האקטואליה כאילו יש רשת תקשורת אחת שמתבייתת על משהו וזהו.

תבטיח, תבטיח שאם תפסיד לא תעזוב את הליכוד, כך זועק מעל כל במה ביבי לעברו של שרון (לא רוצה ולא רוצה), ועוד שר ועוד ח”כ ועוד סקר בודקים את השאלה. ודיון עמוק נפתח, כביכול, על מהותה של דמוקרטיה והסכמה להכרעת הרוב. אבל זו רק מפלגת הליכוד, עזבו אותי מדיונים עקרים כאלה. באמת אתם חושבים שאכפת לי אם שרון ישאר בליכוד או ביבי לא ישאר או שניהם יצאו למסע הרצאות רב דולרים בארה”ב, מה שעדיף בעיני.

ופתאום לקראת החגים כולם נזכרים בעוני ובמדיניות הממשלה שדאגה לטפחו, שר הביטחון טוען שביבי ומדיניותו הגבירו את העוני. מופז רק שכח שהוא הצביע כמו ילד טוב וממושמע בעד קבלתו של התקציב. כך גם אולמרט החברתי וכולם שפתאום, לקראת ההצבעה במרכז הליכוד, נזכרו במצביעיהם שנפגעו ממדיניותם. אין לכם לאן לברוח שרים וח”כים יקרים אתם אחראים כמו שר האוצר לשעבר וכמו ראש הממשלה למצבם של אותם עניים, אבל במדינתנו המתפתחת לא חשוב מה עשיתם אתמול חשוב מה אתם אומרים היום.    

בשולי הדברים החשובים הללו טענו באיגוד לשכות המסחר ש- 41% מן השכירים משתכרים פחות משכר מינימום, אבל זה באמת לא מה שישנה לנו את החיים, שיעבדו עוד קצת הבטלנים האלה, גם אם הם לא בטלנים. שודר אתמול בטלוויזיה של-39% מן האוכלוסיה מתקשים לספק לעצמם את צרכי החג, העיקר שכאשר פותחים באתר האינטרנט של “הארץ” מופיעה פרסומת של הג`יפ האולטימטיבי לישראלי המצוי ההאמר. אז בין ביבי לאריק להאמר מה כבר נשאר.      

כנראה שיעניין אותך גם: