• WhatsApp Image 2024-05-19 at 12.49.37
    אקטיב אגרסיב
    על פועלם הטוב של הלוחמות והלוחמים לשינוי חברתי
  • WhatsApp Image 2024-05-19 at 12.56.14
    השאלון
    יוצרות ויוצרים מתארחים בסלון הספרותי של העוקץ

הגנרל ועליית מחירי הנפט בעולם

יוסי דהאן

אתמול קפץ מחיר חבית נפט ב 11 דולר ושערי המניות בוול סטריט צנחו, אחד הגורמים המרכזיים להתרחשויות הכלכליות העולמיות הדרמטיות הללו טמון בנסיונו של פוליטיקאי מקומי לצבור יתרון בפריימריס של מפלגה ישראלית כושלת.  הכרזתו של סגן ראש הממשלה ושר התחבורה שאול מופז בראיון ל”ידיעות אחרונות”, כי ישראל צריכה לתקוף את איראן הזניקו את מחיר הנפט ותרמו, יחד עם נתוני התעסוקה העגומים בארצות הברית, לירידת שערים חדות בשוקי המניות בעולם.

מופז הוא אחד הפוליטיקאים הכושלים ביותר במערכת הפוליטית הישראלית, גנרל נוסף במצעד המתמשך של גנרלים בדימוס שהצטרפו למערכת הפוליטית והשחיתו אותה. גם את המשרד עליו הוא ממונה הוא איכלס בחבריו לשולחן המטכ”ל ומכאן גם תפקודו השערורייתי של משרד זה.

קשה להיזכר בעמדה אחת עקרונית שהגנרל חסר חוט השידרה והאופורטוניסט הזה אוחז בה. עם פרישתו מהצבא מיהר להצטרף לליכוד נשבע לו לעזוב את המפלגה ומיהר לנטוש אותה ולדלג לקדימה כשהתברר לו שסיכויו לעמוד בראשות הליכוד אפסיים. אנשי יחסי הציבור והספינולוגים של המועמד הזה לרשת את כסאו של אולמרט מייעצים לו בשבועות האחרונים שהדרך לראשות המפלגה עוברת דרך התמקמות בימין הקיצוני. בשבוע שעבר הוא הכריז שרמת הגולן היא שלנו ואתמול הוא העלה את המינון הלאומני המיליטירסטי כשעקף את אלדד וליברמן והודיע שאנחנו הולכים להתקיף את אירן ובדרך הפיל את וול סטריט.

אני מאמין למופז, אם זה היה תלוי בו, הוא היה תוקף את אירן עוד היום, אבל בתנאי שמישהו יבטיח לו  שתקיפה כזו עשויה לשפר את סיכויו בפריימריס בסניף קדימה ברעננה, גם אם התוצאה תהיה שחלק מאיתנו ייעלם בפטריית עשן.

כנראה שיעניין אותך גם: